natalija-verboten-jpg Odkrito.si

Natalija Verboten spregovorila o lepotni operaciji...

Gol, moped, Brandenburg Svet24.si

FOTO: V vročinskem valu kar gol na moped

pamet ena Petisvet.si

Znamenja, ki pričajo v prid vaše pameti

silhueta, senca, napad, nevarnost, noč, napadalec Svet24.si

Policija potrdila, da motiv za napad na sodnico ...

kylie jenner Svet24.si

FOTO: Da, to je Kylie Jenner brez ličil

andrej rebula Njena.si

Plesalec šova Zvezde plešejo v veselem ...

Miloš Mišo Stevanović Njena.si

Znan Slovenec po desetih letih poročil srčno ...

ku
ku
0 05.09.2018 16:20:00

KZS razkrila, kaj se bo dogajalo za praznik slovenske košarke, IN ZAKAJ SE VAM SPLAČA PRITI V DRESU

Profimedia
Se še spomnite 17. septembra 2017? Lahko prikličete v spomin, kaj se je ta dan dogajalo? Verjetno vas večina tega dne ni pozabila in ga nikoli ne bo. To je namreč dan, ko je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila naslov evropskih prvakov.

Košarkarska zveza Slovenije se zaveda, da bi bilo na bržčas največji športni uspeh v zgodovini države neumno pozabiti. Prav zato se je odločila, da bo 17. september vsako leto praznik slovenske košarke. Kot so zapisali na svoji spletni strani bo to praznik, ki si ga slovenska košarka glede na tradicijo in uspehe absolutno zasluži. Ta dan naj se vtisne v spomin vsakega državljana Slovenije.

To leto bo ta dan sovpadal s kvalfikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu med Slovenijo in Turčijo v Stožicah.

Na tem mestu objavljamo vse aktivnosti, ki se bodo dogajale letos - na praznik slovenske košarke.

1. V povezavi s komunikacijo s šolami, bodo otroci ta dan v šolah igrali košarko, risali košarkarske motive in izdelovali artikle na temo košarke.

2. V ta namen so na Košarkarski zvezi Slovenije pripravili tudi nagradni natečaj za vrtce in osnovne šole, kjer bodo izbrali najbolj izvirne izdelke in jih razstavili na tekmi petega ciklusa kvalifikacij, 2. decembra 2018, proti Latviji.

3. Klubi pod okriljem KZS bodo na ta dan na tekmo s Turčijo poslali svoje ambasadorje, s promocijskim materialom pa jih je KZS opremila za njihove aktivnosti od Prazniku slovenske košarke, saj želijo, da klubi organizirajo dneve odprtih vrat in druge akcije za povečanje vpisa otrok v košarko.

4. V dvorani Stožice se bo že od zgodnjih popoldanskih ur odvijal tekmovalni program namenjen mladim košarkarjem in košarkaricam, prihodnosti slovenske košarke, sam potek dogajanja na prizorišču pa bo naslednji:


Finale regijskega selekcioniranja za fante U13 in uvod v novo sezono regijskega selekcioniranja za dekleta U14
15.00 - 16.00: 2 x polfinale Regijskega selekcioniranja (fantje MU13) (Stožice mala dvorana)
15.00 - 16.00: Tekma ŽU14 (letnik 2005) – Regijsko selekcioniranje za dekleta (Stožice velika dvorana)
16.15 - 17.30: Finale Regijskega selekcioniranja (fantje MU13) (Stožice velika dvorana)
16.15 - 17.30: Tekma za 3. mesto Regijskega selekcioniranja (fantje MU13) (Stožice mala dvorana)

5. Od 17.00 do 19.30 bo pred dvorano Stožice navijaška cona. Navijači bodo deležni promocij sponzorjev KZS, lahko bodo kupili navijaške artikle, tudi drese. Organiziran bo tudi krajši koncert, kot ogrevanje pred tekmo proti Turčiji, ki bo ob 20. uri. KZS poziva navijače, da se pridružijo praznovanju slovenske košarke na platoju dvorane Stožice že od 17. ure dalje.

6. Za ta dan so pripravili tudi posebne cene vstopnic, ki v predprodaji stanejo 10 evrov, na dan tekme pa 18 evrov (ob igrišču 80 evrov). Vendar, navijači, ki bodo prišli na druženje in večerno tekmo v kateremkoli slovenskem dresu (klubskem ali reprezentančnem) iz kateregakoli obdobja, bodo lahko kupili vstopnico za tekmo po posebni ceni - za le 3 evre.

7. Prav tako želijo na tem mestu obvestiti vse navijače in vse organizacije, da se povežejo s KZS na način, da 17. septembra odidejo v šolo ali v službo v slovenskem dresu in objavijo sliko na socialnih omrežij s ključnikom (hashtagom) #praznikosarke

8. Navijače in ljubitelje košarke pa tudi pozivajo, da se pridružijo spletnemu klepetalnemu robotu Timu na Facebooku KZS, kjer se lahko brezplačno naročijo na obvestila o reprezentanci, ki jim jih bo Tim dostavil naravnost v njihov žep. Tako bodo imeli video vrhunce tekem in poteze najboljših slovenskih košarkarjev vedno pri roki, prav tako pa bodo ostali na tekočem z vsemi ostalimi pomembnimi informacijami, povezanimi z vrhunsko slovensko košarko!

9. V pripravi pa je tudi skupnost navijačev #mojtim, kjer si bodo navijači vrhunsko košarko privoščili po boljših cenah, poleg tega pa bodo stalno deležni še ugodnosti, ki pripadajo samo zvestim navijačem. Ta skupnost bo zaživela na internetni strani kzs.si in bo na voljo že ob prazniku slovenske košarke.

Članki iz rubrike