Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 05.09.2018 11:55:25

Španski čudežni deček NAPOVEDAL, kako se bo v ligi NBA odrezal SLOVENSKI ČUDEŽNI DEČEK

Profimedia
Ko je Ricky Rubio začenjal s svojo člansko kariero in s komaj 15 leti, 3 meseci in 7 dnevi debitiral za Juventut, so Španci govorili o čudežnem dečku, češ da takšnega svet še ni videl.

Luka Dončić je približno deset let pozneje v taisti španski ACB ligi debitiral s 16 leti in v zelo kratkem času presegel Rubia na vsej črti. Zdaj bomo fanta primerjali v isti ligi, po poti danes 27-letnega Katalonca, ki je član Utaha, gre namreč tudi 19-letni Ljubljančan.

Ko se je pred dnevi Rubio odpravljal v ZDA, so ga novinarji spraševali tudi o Dončiću. "Hkrati najboljša in najslabša stvar za Luko je ta, da ga v ZDA zdaj že dobro poznajo. Na eni strani ga bodo zaradi tega vsi - tako novinci kot tudi starejši igralci - spoštovali, na drugi strani pa bodo do njega bolj ostri, bolj nepopustljivi. Želeli bodo, da pokaže, ali res toliko velja, kot se govori."

ricky rubio
Profimedia


Španski branilec bo vstopil v svojo že osmo sezono v ligi NBA (drugo pri Utahu po šestih pri Minnesoti). O Dončiću sicer govori z izbranimi besedami: "Zelo posebno je, če pri komaj 19 letih postaneš najboljši igralec evrolige. On je pravzaprav v Evropi dosegel vse, kar je bilo mogoče. Mislim, da bo v ligi NBA uspešen. V Dallasu se bo dobro počutil, lahko bo samozavesten, imel bo zelo pametnega trenerja, ki zna zelo dobro uporabiti svoje igralce. V tej ekipi se bo Luka dobro znašel."

Članki iz rubrike