aljosa bagola prava Odkrito.si

Aljoša Bagola žaluje

bencin, gorivo Svet24.si

Gorivo bo jutri malce cenejše

Ryan Hammons Petisvet

Preden je umrl ...

portugalska ladjica Svet24.si

Smrtonosno portugalsko ladjico opazili v Jadranu: ...

Lucila Solá_al pacino Svet24.si

FOTO: Ima novo! In to še enkrat mlajšo od njega

čokolada Najstnica.si

Recept za zdravo čokolado

Marko Potrč in Lili Žagar Njena.si

Marko Potrč: 'Težko je priznati, a je konec …'

ku
ku
2 04.09.2018 11:29:59

MORATE VIDETI! Finsko mleko se prodaja z embalažo, ki ... PONIŽUJE GORANA DRAGIĆA (foto)

Goran Dragić
Reuters
Česa takega pa resnično še ne.

Če boste kupili liter najbolje prodajanega finskega mleka, se boste zaleteli v fotografijo, na kateri vas bo v oči bodel priimek Dragić. In ko boste pogledali malce bolje, boste videli, da dejansko gre za najboljšega slovenskega košarkarja. A ne zato, ker bi Finci mislili, da bo Goranova podoba dobro prodajala njihovo mleko. Zvezdnik Miamija je na tej fotografiji zgolj kolateralna žrtev in predmet nekakšnega ponižanja.

V glavni vlogi je namreč finski vele zvezdnik Lauri Markkanen, 20-letni košarkar Chicaga. Na fotografiji je prizor s tekme Finska - Slovenija z lanskega evropskega prvenstva, ko je Markkanen prilepil blokado Dragiću. "Pirkka opogumlja volkove," pravi slogan, pri čemer je Pirkka znamka mleka, volkovi pa Finci seveda pravijo svojim košarkarjem. Sami pa po ogledu spodnjega prizora presodite, ali je bil Dragić pri tem zlorabljen.

No, kakorkoli, mi zelo dobro vemo, da je Dragić zmagal na tisti tekmi, zmagal pa je tudi na prvenstvu, na katerem je Slovenija osvojila zlato odličje. V popolnem nasprotju s Finsko. 

dragic-markkanen

Članki iz rubrike