franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

ku
ku
0 25.02.2018 09:32:50

Hrvaška košarka V ŠE VEČJEM ŠOKU! Skelin MORA ostati selektor, že jutri v Zadru bo spet na delu

sn
Hrvaška košarka je padla na najnižjo točko v svoji zgodovini, tamkajšnja zveza pa ima na poti do hitre in nujne rešitve zvezane roke.

Pri sosedih so žrtveno jagnje našli v selektorju Ivici Skelinu, ki pa bo še naprej sedel na hrvaški klopi. Čeprav so vsi mnenja, da bi moral že v noči po sramotnem domačem porazu z Romunijo dobiti odpoved, se to ni in se tudi še lep čas ne bo zgodilo.

Takšna so namreč pravila Fibe, ki ne dovoljuje, da reprezentance med kvalifikacijami menjajo selektorje. Skelin bo tako v isti dvorani (v Zadru) na selektorskem mestu Hrvaške spet jutri, ko bo tam gostovala Nizozemska.

Predsednik zveze Stojko Vranković je po porazu z Romuni, ko je imel še vročo glavo, povedal: "Pogovarjal sem se s Skelinom, zdaj pa bi rad prespal vse skupaj. Ampak, on enostavno mora voditi tekmo v ponedeljek. Vsi pa se zavedamo, da smo na dnu. Ah, na kaj na dnu, potonili smo še globje ... v mulj. Hrvaška je doma izgubila z Romunijo! To je sramota!"

Hrvaški mediji pravijo, da se mora zdaj, zahvaljujoč Fibi, ta hrvaška sramota s tem nesposobnim selektorjem nadaljevati. Fiba očitno - tako pravijo Hrvati - ne dopušča možnosti, da selektor po takšni blamaži sam odstopi.

Skelin je sicer po tekmi poudaril, da je njegova odpoved stalno na mizi: "Prosim, če se obrnete na ljudi iz zveze. Moja odpoved namreč nikoli ni bila težava. Jaz nisem ta, ki odloča o svoji usodi. Nisem sam sebe postavil za selektorja in tudi odstavil ne bom sam sebe."

Hrvaška je v svoji kvalifikacijski skupini s tremi porazi in brez zmage. Hrvaška javnost je pretresena in že prehiteva dogodke. Svoji reprezentanci je namreč že kar zaprla vrata v nadaljevanje kvalifikacij, kamor se uvrstijo tri od štirih ekip iz vsake skupine. Hrvati so doslej izgubili doma z Italijo in Romunijo ter v gosteh z Nizozemsko. Čakajo jih še povratna srečanja. V resnici lahko Hrvaška z dvema pričakovanima zmagama (jutri doma z Nizozemsko in junija v gosteh z Romunijo) vendarle ujame drugi del kvalifikacij, kjer pa bi zaradi dejstva, da se prenesejo rezultati, imela slabe možnosti za uvrstitev na SP.

Članki iz rubrike