tina gorenjak Odkrito.si

Hude bolečine ustavile Tino Gorenjak?

premik ure Svet24.si

Premikanje ure: Slovenci na zimski, Hrvati na ...

Uroš Petisvet.si

V Medžugorju komunicira s Sveto Marijo, z ...

ljubljanska obvoznica, severna obvoznica Svet24.si

Ljubljanski avtocestni obroč z velikansko ...

princ harry Svet24.si

Princ Harry "odstavil" prijatelja, ker mu je ...

poljub dejan in irena Njena.si

Reka ljubezni: Strasten poljub med Ireno in ...

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

nu
nu
3 24.02.2018 10:21:08

HRVAŠKA V ŠOKU: To je dno dna! DRAŽEN se obrača v grobu...

Profimedia
Kako je nekdanja košarkarska velesila postala predmet posmeha.

Hrvaška je v šoku, hrvaški mediji danes pišejo o največji sramoti v zgodovini hrvaške košarke. Sredi Zadra jih je na kolena spravila Romunija, ki spada v tretji razred evropske košarke. Šok, sramota, debakel, tragedija so besede, s katerim naši južni sosedje opisujejo petkov večer.

Oslabljena Hrvaška je kvalifikacije za SP odprla s porazoma proti Nizozemski in Italiji, pa je zmaga proti Romuniji spadala v rubriko nujno, če so želeli naši južni sosedje zadržati realne možnosti za uvrstitev na SP. Toda v Zadru so bili gledalci priča eni najslabših predstav v zgodovini hrvaške izbrane vrste. Reprezentanca, ki je nekoč osvajala kolajne na velikih tekmovanjih, je na domačem parketu izgubila z Romunijo (56:58). Romunijo...


Nek hrvaški novinarski kolega je zapisal, da je bila to najslabša tekma, ki je bila kdajkoli odigrana v košarkarskem Zadru, mestu Krešimirja Čosića. In ni bil prav daleč od resnice.

Bilo je to mučenje žoge, groza pa je bila pri tem pogosto uporabljena beseda. Tekmeca sta tekmovala kdo bi bil slabši, hrvaški ljubitelji košarke pa so se ščipali v upanju, da se bodo prebudili iz nočne more. S porazom proti romunskim amaterjem si je Hrvaška dodobra zaprla vrata SP, Kitajska je za hrvaške košarkarje še precej dlje kot pa na koncu sveta. Hrvaška na polovici kvalifikacij v skupini z Italijo, Nizozemsko in Romunijo, verjeli ali ne, še nima zmage. Le vprašanje časa je, kdaj bo selektor Ivica Skelin bivši selektor.

Če so nekoč hrvaški košarkarski mojsti prisilili, da je tisti prvi in edini pravi Dream Team v finalu olimpijskih iger zaigral resneje, so jih tokrat sredi njihovega terena premagali košarkarji kot so Kuti, Cate, Nicoara... Če še niste slišali za njih, nič hudega, niste prav veliko zamudili.

Nekoč je bila Hrvaška košarkarska avantgarda. Danes pa...

Članki iz rubrike