Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

mamica jozica Svet24.si

FOTO: Jožica po moževi smrti ostala sama z ...

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

toča, Rona-Alpe Svet24.si

VIDEO in FOTO: V silovitem neurju dva mrtva, ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 16. junija

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

nu
nu
3 24.02.2018 10:21:08

HRVAŠKA V ŠOKU: To je dno dna! DRAŽEN se obrača v grobu...

Profimedia
Kako je nekdanja košarkarska velesila postala predmet posmeha.

Hrvaška je v šoku, hrvaški mediji danes pišejo o največji sramoti v zgodovini hrvaške košarke. Sredi Zadra jih je na kolena spravila Romunija, ki spada v tretji razred evropske košarke. Šok, sramota, debakel, tragedija so besede, s katerim naši južni sosedje opisujejo petkov večer.

Oslabljena Hrvaška je kvalifikacije za SP odprla s porazoma proti Nizozemski in Italiji, pa je zmaga proti Romuniji spadala v rubriko nujno, če so želeli naši južni sosedje zadržati realne možnosti za uvrstitev na SP. Toda v Zadru so bili gledalci priča eni najslabših predstav v zgodovini hrvaške izbrane vrste. Reprezentanca, ki je nekoč osvajala kolajne na velikih tekmovanjih, je na domačem parketu izgubila z Romunijo (56:58). Romunijo...


Nek hrvaški novinarski kolega je zapisal, da je bila to najslabša tekma, ki je bila kdajkoli odigrana v košarkarskem Zadru, mestu Krešimirja Čosića. In ni bil prav daleč od resnice.

Bilo je to mučenje žoge, groza pa je bila pri tem pogosto uporabljena beseda. Tekmeca sta tekmovala kdo bi bil slabši, hrvaški ljubitelji košarke pa so se ščipali v upanju, da se bodo prebudili iz nočne more. S porazom proti romunskim amaterjem si je Hrvaška dodobra zaprla vrata SP, Kitajska je za hrvaške košarkarje še precej dlje kot pa na koncu sveta. Hrvaška na polovici kvalifikacij v skupini z Italijo, Nizozemsko in Romunijo, verjeli ali ne, še nima zmage. Le vprašanje časa je, kdaj bo selektor Ivica Skelin bivši selektor.

Če so nekoč hrvaški košarkarski mojsti prisilili, da je tisti prvi in edini pravi Dream Team v finalu olimpijskih iger zaigral resneje, so jih tokrat sredi njihovega terena premagali košarkarji kot so Kuti, Cate, Nicoara... Če še niste slišali za njih, nič hudega, niste prav veliko zamudili.

Nekoč je bila Hrvaška košarkarska avantgarda. Danes pa...

Članki iz rubrike