favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 24.02.2018 18:23:23

VELIKA IZGUBA: Zlati košarkarji v nadaljevanju kvalifikacij brez udarnega aduta

Profimedia
Iz Košarkarske zveze Slovenije so sporočili, da so se selektor moške reprezentance Rado Trifunović, vodstvo KZS in Gašper Vidmar odločili, da se 30-letni center po petkovem obračunu s Črno goro vrne k svojemu delodajalcu, turškemu Banvitu. Slovenija je sicer že pripotovala v Minsk, kapetanski trak pa bo na tekmi z Belorusijo nosil Klemen Prepelič.

Slovenska moška članska reprezentanca je v petek dosegla pomembno zmago nad Črno goro in tako vknjižila drugi par točk v kvalifikacijah za SP. Veliko vlogo pri zmagi izbrane vrste je odigral tudi kapetan Gašper Vidmar, ki je pred drugim ciklom kvalifikacij zbolel in tri dni preživel v bolnišnici.

Po srečanju proti Črni gori je Vidmar opravil pogovor s selektorjem ter vodstvom KZS ter se dogovoril, da se vrne k svojemu delodajalcu.



"Prvi kontakt med reprezentančnim in klubskim zdravnikom ter mano in trenerjem Filipovskim (Sašo; op. STA) je bil vzpostavljen že pred štirinajstimi dnevi. Želja kluba je bila, da se Vidmar zaradi bolezni tokrat ne pridruži izbrani vrsti," je povedal selektor Trifunović. "Klub smo zaprosili, da Vidmarja vseeno spusti, saj bo tudi pri nas pod zdravniško oskrbo. Pri Banvitu nad idejo niso bili najbolj navdušeni, vseeno pa pustili Vidmarju, da obleče slovenski dres tudi v drugem ciklu. V izogib težavam s klubom smo se po tekmi s Črno goro dogovorili, da se Gašper vrne v Turčijo. Ob tej priložnosti bi se zahvalili Banvitu za zaupanje ter Vidmarju, ki je stisnil zobe in nam pomagal do zmage v Podgorici."

Trifunović ima za ponedeljkov obračun z Belorusi na voljo 13 košarkarjev.

Članki iz rubrike