19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 21.02.2018 14:43:05

Samozavestni Črnogorci napovedujejo zmago proti evropskim prvakom

alesfevzer.com
Tako za slovenske kot črnogorske košarkarje bo petkova tekma v dvorani Morača v Podgorici ena od ključnih v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem. Gostitelji ne skrivajo visokih ambicij, hkrati pa poudarjajo, da so močno oslabljeni in da bodo okostje ekipe sestavljali igralci iz domače Budućnosti, ki jih je v ekipi kar šest.

Selektor Črne gore Zvezdan Mitrović ima na pripravah petnajst košarkarjev, od tega pet, ki so bili tudi v črnogorski ekipi za eurobasket 2017. Manjkata ključna člana, robustna centra Nikola Vučević in Bojan Dubljević, prav tako Filip Barović in Marko Todorović, ki sta na EP igrala tudi v bližini obroča, zaradi poškodbe je odpadel še Blagota Sekulić, ki je bil novembra kapetan ekipe, enako Nemanja Đurišić, Milko Bjelica pa je član evroligaške Crvene zvezde. Selektor je zato naknadno poklical Vukoto Pavića iz Mornarja in nekdanjega igralca Budućnosti Ivana Maraša, ki si zdaj kruh služi pri grškem Arisu, vlogo naturaliziranega igralca pa bo namesto Tyresa Ricea opravljal prav tako ameriški organizator igre Derek Ryan Needham, ki je v dresu Mornarja četrti strelec lige Aba.

"Resda so Slovenci oslabljeni, a imajo še vedno dovolj kakovostnih igralcev. So uigrani, hitri, agresivni, dobri strelci ... Z njimi se ne smemo spustiti v dir po igrišču, ampak moramo uveljaviti svoje prednosti. Ena od teh je, da imamo precej igralcev iz istega kluba in mislim, da je to karta, na katero moramo staviti," pravi črnogorski selektor Mitrović in v isti sapi dodaja: "Ob vsem spoštovanju Slovenije, ki je aktualni evropski prvak, mislim, da lahko pridemo do zmage, ki bi nam veliko pomenila v nadaljevanju kvalifikacij."

Tekma je ključna zaradi tekmovalnega sistema kvalifikacij. Prve tri ekipe iz skupine A, kar bodo verjetno Španija, Slovenija in Črna gora, bodo v novonastalo skupino (Turčija, Ukrajina, Latvija, Švedska) prenesle le medsebojne rezultate in točke. V drugem delu kvalifikacij oziroma v naslednjih treh oknih - septembra in novembra 2018 ter februarja 2019 - pa se bodo te ekipe udarile za prva tri mesta, ki vodijo na svetovno prvenstvo na Kitajsko.

"Igramo proti evropskemu prvaku, ki je prav tako brez najboljših igralcev, a še vedno zelo kakovosten in v dobrem ritmu. Čaka nas težak dvoboj, zagotovo eden najpomembnejših v tem delu kvalifikacij. Slovence bomo morali upočasniti, igrati čvrsto in agresivno v obrambi ter jim ne dovoliti prevelikega števila točk. Jeziček na tehtnici je lahko dobro vzdušje v naši ekipi ter navijači na tribunah, ki nam bodo zagotovo dali dodaten zagon," pravi Ivan Maraš.Slovenska reprezentanca bo v Podgorico odpotovala v četrtek dopoldan. V dvorani Morača, ki sprejme 4300 gledalcev, bo opravila dva treninga, tekma pa je na sporedu v petek ob 20. uri s televizijskim prenosom na Kanalu A.

Selektor Rado Trifunović bo v Črno goro odpeljal štirinajst igralcev, med njimi tudi Gašperja Vidmarja, ki zdravstveno ni v najboljši kondiciji, vseh štirinajst pa bo nato v soboto dopoldan odletelo naravnost v Minsk, kjer je v ponedeljek ob 17.30 na sporedu še tekma z Belorusijo. Temperaturni šok bo velik, saj je vremenska napoved za Črno goro delno sončno s temperaturami nad 15 stopinj Celzija, Belorusijo pa bo že konec tedna zajel polarni mraz, ki bo prihodnji teden prišel tudi v Slovenijo.

* Reprezentanca Črne gore:
Nikola Ivanović (Budućnost, Črna gora), Derek Needham (Mornar, Črna gora), Petar Popović (Budućnost, Črna gora), Nemanja Vranješ (Mornar, Črna gora), Suad Šehović (Budućnost, Črna gora), Goran Gajović (Oradea, Romunija), Aleksej Ilić (Budućnost, Črna gora), Nemanja Radović (Obradoiro, Španija), Zoran Nikolić (Budućnost, Črna gora), Sead Šehović (Budućnost, Črna gora), Jovan Kljajić (Gran Canaria, Španija), Nikola Pavličević (Sutjeska, Črna gora), Vladimir Mihailović (Oostende, Belgija), Vukota Pavić (Mornar, Črna gora), Ivan Maraš (Aek, Grčija).

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike