favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.12.2017 17:00:49

Proti Franciji in Romuniji brez Eve Lisec in Ines Kerin

Selektor slovenske ženske reprezentance v košarki Damir Grgić je objavil širši seznam igralk za februarski kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo leta 2019 proti Franciji in Romuniji. Tekmi bosta 10. in 14. februarja v Celju.

Grgić je za tekmi s Francijo in Romunijo na seznam uvrstil 19 košarkaric. V primerjavi s seznamom za uvodni tekmi kvalifikacij, ki sta potekali novembra, je tokrat seznam krajši za dve imeni. Slovenska reprezentanca na februarskih obračunih ne bo mogla računati na pomoč najkoristnejše igralke prvega ciklusa kvalifikacij za EP 2019 Eve Lisec, ki si je ob koncu novembra poškodovala Ahilovo tetivo. Zaradi poškodbe kolena na seznamu manjka tudi 27-letne Ines Kerin.

Slovenke so uvodni del kvalifikacij opravile z odliko. Najprej so zmagale na gostovanju v Romuniji (80:59), nato pa v Celju s 40 točkami razlike nadigrale reprezentanco Finske (97:57). Drugi del kvalifikacij bodo Slovenke začele s tekmo proti Franciji, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu osvojila srebro. Francozinje so bile tekmice Slovenije na zgodovinski prvi tekmi na evropskem prvenstvu. Grgićeve varovanke so na tej tekmi prikazale izjemno predstavo, imele priložnost za zmago, na koncu pa so se zmage veselile kasnejše evropske podprvakinje. Obračun med Slovenijo in Francijo bo na sporedu v soboto, 10. februarja, ob 17. uri v dvorani Gimnazije Celje-Center. Štiri dni kasneje se bodo Slovenke pomerile še z Romunijo, prav tako v Celju na tekmi, ki se bo začela ob 18. uri. Slovenke so na gostovanju v Oradei zmagale z 21 točkami razlike.


Damir Grgić, selektor slovenske ženske članske reprezentance, je ob tem povedal: "Čeprav nas do začetka drugega cikla čaka še mesec in pol, se že veselimo nove reprezentančne akcije. Natančno spremljamo nastope in napredek košarkaric, ki so na seznamu. Kljub težavam s poškodbami, verjamem, da bomo tudi v drugem ciklu prikazali igro, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in na tekmah proti Romuniji in Finski. Ob tej priložnosti bi vsem igralkam, strokovnemu štabu in igralkam zaželel uspešno leto 2018 in čim manj poškodb."

Matej Likar, direktor slovenske ženske članske reprezentance, pa je pred obračunoma dejala: "Po prvem ciklu, v katerem smo dosegli prepričljivi zmagi, nas čakata dve domači tekmi proti Franciji in Romuniji. Tako kot dekleta tudi v štabu že nestrpno pričakujemo novo reprezentančno akcijo. Vsi skupaj se bomo potrudili, da se znova prikažemo v najboljši luči in že sedaj vabimo vse navijače, da pridejo v Celje ter nas podprejo na poti do evropskega prvenstva."

Slovenske košarkarice so po dveh tekmah skupaj s Francijo na vrhu skupine E, na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2019 v Latviji in Srbiji, pa potujejo zmagovalke osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.

Značke: košarka, ženske, ep

Članki iz rubrike