andrej murko foto Odkrito.si

Zmagovalcu šova na Pop TV propadla gostilniška ...

mravlja eksplodirajoca Svet24.si

Samomorilske mravlje se razstrelijo za zaščito ...

melania trump-voščena lutka-newyork Svet24.si

FOTO: Jim je uspelo? V središču je Melania, ki ...

marjan šarec-rezultati_volitve Svet24.si

Šarčevi so se razkrili, med njimi tudi znana ...

vesna ponorac Najstnica.si

Zvezdnica Gorskih sanj ima za sabo pomemben ...

melania in donald Trump Njena.si

Melania čez noč navdušila Američane!

britanski pric Njena.si

Mali britanski princ ima močno ime

ku
ku
3 22.12.2017 16:06:16

Tega niste pričakovali! Ne Dragića, ne Dončića - zlati KOKOŠKOV je kot velikega vodjo SLOVENSKE reprezentance označil ...

Profimedia
Čeprav zaradi svoje službe v NBA ne more več opravljati vloge selektorja Slovenije, se Igor Kokoškov z velikim veseljem spominja velikega uspeha z zadnjega evropskega prvenstva.

Srbski strateg Igor Kokoškov je septembra s svojimi varovanci spisal najlepšo pravljico v zgodovini slovenskega športa in košarkarsko reprezentanco popeljal do zlate kolajne na evropskem prvenstvu. Dosegel je največji uspeh v svoji karieri: "To sta bila dva najbolj vznemirljiva meseca v moji karieri. Delo je bilo drugačno, kot sem ga vajen iz NBA, kjer sem pomočnik trenerja. Kot selektor sem imel več odgovornosti in manj časa za pripravo igralcev. Bilo je res čudovito in edinstveno poletje."

Kokoškov pa se je v intervjuju za Fibo dotaknil tudi posameznikov. Kot enega največjih vodij te reprezentance je izpostavil ne Gorana Dragića in ne Luko Dončića, temveč Klemna Prepeliča: "Prepelič je eden od najboljših strelcev v Evropi in pravi vodja, za nameček pa z ljubeznijo igra za reprezentanco. Je zelo podcenjen košarkar in ni veliko ljudi, ki bi govorili o njem, toda res je izjemen košarkar. Klemen je za to ekipo izjemno pomemben, saj je tekmovalen in ima pravi karakter. "

Članki iz rubrike