franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 13.10.2015 19:34:05

Johansson ne ve nič o dogovoru med Platinijem in Blatterjem

Reuters
Potem ko je etična komisija krovne nogometne zveze (Fifa) kaznovala predsednika evropske in mednarodne zveze Michela Platinija in Seppa Blatterja z 90 dnevi prepovedi delovanja v nogometu, je v Platinijevo zgodbo vstopil še njegov predhodnik Lenart Johansson.

Lenart Johansson je dejal, da ne ve nič o denarnih poslih med Platinijem in Blatterjem. Sodelovanje med obema prvima možema najmočnejših zvez naj bi bilo eden od razlogov za suspenz. Gre za domnevno sporna dva milijona švicarskih frankov, ki jih je Platiniju nakazal Blatter. Oba, tako Blatter kot Platini, sta ostro zanikala kakršnekoli nepravilnosti, češ da je šlo za povsem navadno izplačilo, povezano s Platinijevim svetovalnim delom, ki pa je potekalo nekaj let, preden je leta 2011 prejel denar.

Johannson je zdaj v pogovoru za spletno stran Inside World Football dejal, da tega plačila nista odobrila ne izvršni odbor Fife ne izvršni odbor Uefe. Ob tem se je vprašal, zakaj je bilo plačilo izvedeno šele februarja 2011, če je Francoz delo opravil že med letoma 1999 in 2002.

michel platini
Reuters

Na vprašanje, če gre torej za podkupnino, je Johansson odgovoril: "Mora biti. Vse kaže na to. Zakaj bi mu sicer plačali šele takrat, pa tega ni prijavil izvršnemu odboru? Saj je vendar predsednik Uefe."

Zdaj 85-letni Johansson je Uefo vodil med letoma 1990 in 2007, bil pa je tudi član izvršnega odbora Fife. Pravi, da tudi v tej funkciji ni nikoli vedel nič o tem poslu. "Bil sem član izvršnega odbora Fife, Blatter bi moral o tem poročati, pa ni. Nikoli nisem slišal o tem dogovoru med Fifo in Uefo. Gre za precej denarja, jaz pa sem šele iz medijev izvedel, da je imel Platini pogodbo."

sepp blatter
Reuters

Uefa bo o problematiki Platinija, Blatterja in domnevno spornih izplačil razpravljala na zasedanju v Nyonu.

Članki iz rubrike