Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
12.10.2015 10:43:48
Deli članek:

Dino Murić trenira s Partizanom

Nikola Miljković

Partizan po slabem začetku sezone išče nove moči, ena od njih bo očitno tudi nekdanji kapetan Uniona Olimpije Dino Murić.

Vse od leta 2010, ko se je slabi dve leti starejši Dino odločil prestopiti v Union Olimpijo, Edo pa je tisto poletje izbral Krko oziroma ga je Aleksandar Džikić prepričal za prihod na Dolenjsko, brata Murić nista več igrala skupaj. Dino je bil ves čas zvest zmajem, Edo pa se je po štirih sezonah – prvo zaradi zapleta pri prestopu iz vrst ljubljanskih Parkljev ni imel pravico nastopa – lani preselil v Partizana. Garderobo bi si lahko vsaj poleti delila v reprezentanci, a Dina tam v teh letih ni bilo bodisi zaradi poškodb bodisi zato, ker v nasprotju z Edom ni bil klican vanjo.

Dinu je po prejšnji sezoni potekla pogodba z Olimpijo, in ker v Stožicah ni bilo interesa za podaljšanje, se je začelo iskanje novega okolja. Sezona se je začela, a starejši Murić kluba še kar ni našel. Do zdaj, ko so se stvari začele razpletati in bo oblekel enak dres kot brat. Partizan se zaradi slabega začetka sezone in finančnih težav še vedno trudi dodati kakšnega igralca in okrepiti moštvo. Srbski branilec Danilo Anđušić bo najbrž že danes podpisal pogodbo, naslednji, ki bo to storil, pa naj bi bil Dino Murić, s katerim naj bi bilo tudi že vse dogovorjeno.

Petindvajsetletni krilni center se bo danes pridružil treningom črno-belih, verjetno ne zato, da bi ga Partizan še preizkušal. V šestem krogu, ko bodo Beograjčani gostovali pri Ciboni, bi že utegnil debitirati za večkratne prvake lige ABA. Če bo tako, bomo najbrž morali vseeno še malo počakati na bratsko navezo skupaj na parketu, saj Edo po poškodbi še vedno ni povsem nared.