Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
05.09.2015 23:48:19
Deli članek:

Zdovc: Fantje imajo še preveč energije

Arsen Perić

Selektor košarkarske reprezentance Jure Zdovc je po uvodnem porazu na evropskem prvenstvu že osredotočen na jutrišnjo tekmo z Gruzijo.

Slovenci so s Hrvati izgubili za sedem točk (80:73), vendar je po prvem polčasu kazalo bolje. Videli smo dva različna polčasa in predvsem preveč napak v slovenski igri, da bi fantom lahko uspel podvig. "Nič novega nisem videl. Ni bilo koncetracije, vedno znova smo ponavaljali iste napake. To sem po tekmi tudi povedal v garderobi," je tekmo ocenil Zdovc, ki je izpostavil, da je bilo več trenutkov, ki so prelomili srečanje, predvsem pa njemu težko razumljive poteze: "Ne bi želel omenjati konkretnih igralcev, vendar ena takšna situacija je bila, ko je dosegel Simon trojko, takrat smo, denimo, v obrambi odigrali povsem mimo dogovora. Pa potem 'zdivjali' v napadu. In to je tisto, ko nekateri igralci igrajo po svojem občutku, pa potem pravzaprav ne moreš vedeti, kako se bo izteklo. Včasih se izide, včasih pa žal ne. Fantje so bili nestrpni pri metih in še ti izleti v neznano ... Eden od naših organizatorjev igre je, denimo, trikrat prekinil dogovorjeno akcijo, saj ga je ponesla igra. To ubije ritem, tekmecu dovoliš protinapad in prejmeš lahek koš."

Po takšni tekmi bo težko zaspati, je izpostavil selektor. Ob 10. uri bo reprezentanca že zbrana na treningu. "Če je koncentracija prava, se tudi telo umiri in je počitka povsem dovolj. Po treningu imamo kosilo, pa potem počitek do tekme." Zdovcu so pozno zvečer, že skoraj ponoči, v drobovju zagrebške Arene misli že uhajale k Gruzijcem, ki bodo silili pod koš. "Danes smo bili v precepu, predvsem kar zadeva igro pod košem. Z Alenom bi bržkone imeli kakšen skok več, vendar ni bil pravi. Miha se je na drugi strani dobro 'pretepal', Uroš delno, ostali pa se niso priključili. Na jutrišnji tekmi z Gruzijo nas pa še posebej čaka težko delo v raketi, saj bo tekmec veliko prodiral pod obroč. To je tako, imamo pač igralce, ki samo čakajo, da bodo stekli v protinapad in o tem razmišljajo, še preden pridemo do žoge. In prav to je bila na današnji tekmi ena od ključnih točk."

Koliko energije so po takšni tekmi fantje vendarle uspeli zadržati in ohraniti za naslednjega tekmeca, ob 18. uri Slovenijo čaka Gruzija? "Jutri bomo videli, koliko energije so fantje porabili. Verjetno eni nekoliko več, drugi nekoliko manj. Sicer pa tile moje igralci niti ne bi smeli imeti s tem težave, saj imajo celo preveč energije. Res pa je, da imamo nekaj starejših igralcev, kot so Uroš, Bala in Miha, ki so gotovo bolj utrujeni."

Tekma z Gruzijo bo ena ključnih tekem na letošnjem evropskem prvenstvu. To bo tekma dveh poraženih ekip, jasno pa je, kaj lahko pomenita dva zaporedna poraza na uvodu velikega tekmovanja.