Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmić
Primož Salmić
05.09.2015 09:47:14
Deli članek:

Hočemo v Francijo

Nikola Miljković

Kakšna so pričakovanja dvanajsterice slovenskih košarkarjev pred današnjim začetkom Eurobasketa.

LUKA RUPNIK
Želim si, da pridemo v Francijo in da bo pot do tja čim manj zapletena. Vem, da bo treba na igrišču pokazati vse, kar znamo, in upoštevati navodila, ob tem pa računamo še na pomoč navijačev. Če ne pridemo v Lille, bom razočaran, to je cilj, naslednji pa tudi olimpijske kvalifikacije. Če bo priložnost zanje, jo bomo vsi zgrabili.
 
NEBOJŠA JOKSIMOVIĆ
Želim si velike borbenosti, ekipnega sodelovanja, tega, da bomo vsi podrejeni istemu cilju. Glede na to, da nimamo zvenečih imen, je to lahko morda celo plus in tista stvar, ki nas morda lahko popelje dlje, kot se pričakuje na papirju. Razočaran bom, če nam ne bo uspelo priti v drugi krog.
 
JAKA KLOBUČAR
Najrealnejši cilj je, da pridemo v Francijo. To pričakujemo in je normalno, potem pa bo vsaka tekma zgodba zase in takrat se nikoli ne ve. Mislim, da smo prava ekipa, med pripravami smo prikazali zelo lepe igre in zakaj ne bi šli malo dlje? Razočaran bom, če nam ne uspe priti v kvalifikacije za OI.
 
JAKA BLAŽIČ
Mislim, da smo se dobro pripravili, odigrali nekaj dobrih pripravljalnih tekem, tako da gremo lahko na prvenstvo samozavestni. Moramo imeti visoke cilje. Uvrstitev na olimpijske igre je tisto, česar bi bili vsi zelo veseli. Moramo pa rezultate graditi počasi, od tekme do tekme. Mislim, da lahko pridemo daleč.
 
KLEMEN PREPELIČ
Večkrat sem že poudaril, da moramo iti od tekme do tekme in poskušati čim večkrat zmagati. Gotovo si vsi želimo kvalifikacij za olimpijske igre, vse, kar bo več od tega, pa bo še toliko bolje. Vse, kar bo manj, bo pomenilo, da bom razočaran.
 
ZORAN DRAGIĆ
Razočaran bom vsakič, ko bomo izgubili. Zadovoljen pa bom, če se bomo uvrstili v kvalifikacije za olimpijske igre. Šli bomo od tekme do tekme, najprej je pomembno, da se prebijemo iz skupine, potem pa bomo videli, koga bomo dobili za tekmeca.
 
MITJA NIKOLIĆ
Ekipa je na zadnjih pripravljalnih tekmah pokazala, da se lahko kosa z vsakim. Z veliko vložene energije in dobro obrambo lahko premagamo vsakega nasprotnika. Vemo, da je cilj uvrstitev na olimpijske igre oziroma na kvalifikacijski turnir, in verjamem, da ga lahko dosežemo.
 
JURE BALAŽIČ
Zadovoljen bi bil, če bo uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre najmanj, kar bomo dosegli. Razočaran bom v vsakem primeru, ko bomo dosegli manj od tega.
 
SAŠA ZAGORAC
Želim si, da gremo maksimalno motivirani iz tekme v tekmo, da pridemo iz skupine, potem pa je vsaka tekma na nož. Verjamem, da smo prava skupina, da smo v dvanajsterici pravi igralci. Z zadnjimi tekmami smo pokazali velik napredek in komaj čakamo prvenstvo. Vem, da ne bom razočaran.
 
MIHA ZUPAN
Javnost od nas pričakuje nekaj drugega kot zadnja leta. Uspeh bi bil, če se bomo uvrstili v drugi del, če pa bi se uvrstili v četrtfinale, bi bil to že velik uspeh. Naš adut je to, da ni velikih pričakovanj, lahko smo sproščeni in presenetimo. Na prvenstvo gremo zmagovat. Razočaran bi bil, če se ne bi uvrstili v Lille, če bi že po Zagrebu morali domov.
 
UROŠ SLOKAR
Moje želje so bile vedno nekoliko potegnjene nazaj. Rad bi videl, da pridemo do Francije. Vem, da bo zelo težko, saj kakšna ekipa v skupini morda ni videti najboljša, a ni tako, skupina ni lahka. Če bi premagali Gruzijo, Nizozemsko in Makedonijo ter se uvrstili v drugi del, bi bil že zelo zadovoljen.

ALEN OMIĆ
Pričakujem, da se bo naša ekipa od 21. ure v soboto vsako tekmo borila na vso moč, da bomo šli vsakič na zmago. Lepo bi bilo, če bi se uvrstili na olimpijske igre v Riu. S tem bi bil tudi jaz zadovoljen.