Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
15.06.2015 09:46:02
Deli članek:

Dunston grški prvak, jutri morda na slovenskem seznamu

V Sloveniji prvaka še vedno slavijo v Šentjurju, v Grčiji pa so ta konec tedna na prestol stopili košarkarji Olympiacosa. In (ne)sojeni slovenski reprezentant Bryant Dunston.

Lovorika se tako po treh letih iz Aten spet seli v pristaniški Pirej. Za rdeče je to enajsta šampionska lovorika v zgodovini, z metlo (3:0 v zmagah) pa zagotovo ena bolj prepričljivih. Nerešljiva uganka za zeleni Panathinaikos je bil grški zvezdnik Vassilis Spanoulis, ki je tretjo odločilno tekmo končal pri 23 točkah in petih podajah.


Košarkarji Olympiacosa so prvo tekmo v domači dvorani dobili za šest točk, na gostujočem parketu so največje delo storili z zmago za sedem točk, tretja tekma pa je v največji meri razkrila razliko v trenutni moči med velikima rivaloma – rdeči so slavili za velikih 19 točk (93:74).

DUNSTON BREZ META IZ IGRE
Košarkar, ki si ga v svojem moštvu na evropskem prvenstvu, nadvse želi slovenski selektor Jure Zdovc – Bryant Dunston – na tretji tekmi ni blestel. V le 13 minutah iz igre sploh ni vrgel na koš, vseh pet točk je dosegel iz črte prostih metov, v statistiko pa je vpisal en skok. V finalni seriji je bil najbolj razpoložen na prvi tekmi, ko je svojim soigralcem pomagal s 13 točkami in kar 12 skoki.


Dunston, 203 centimetre visoki ameriški košarkar iz Kentuckyja, bo morda že danes, ko bo selektor stopil pred novinarje, tudi uradno postavljen na širši seznam slovenske izbrane vrste, ki se bo čez dober mesec začela pripravljati na evropsko prvenstvo.