Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
09.09.2014 10:15:22
Deli članek:

Kot glava kače

ps

"Ne, ne vem. Veste vi, kje je Alabama?" je DeMarcus Cousins slovenskemu novinarju odgovoril na vprašanje, ali ve, kje je Slovenija.

Ni bil ravno najboljše volje, odgovarjal je kratko in momljaje. "Dobra ekipa, zelo nadarjena. Imajo veliko dobrih strelcev, čaka nas težko srečanje," je napovedal dvoboj s Slovenijo in dodal: "Najmočnejše orožje Slovenije je met, nevarna sta oba brata Dragić."

Bolj prijazen je bil Steph Curry in pokazal je tudi boljše znanje zemljepisa. "Če je tukaj Španija, greš približno sem, v sredino Evrope," je na namišljenem zemljevidu s prstom pravilno pokazal odlični branilec Golden Stata, ekipe, v kateri je do konca prejšnje sezone delal tudi Američan v slovenskem strokovnem štabu, Chris Thomas. "Odlično pozna košarko, veliko je naredil za nas v Golden Statu. Vem, da bo moštvo dobro pripravil, zato moramo biti tudi mi pripravljeni," je dejal Curry, ki je prepričan, da se forma ameriške reprezentance vzpenja: "Mislim, da smo iz tekme v tekmo boljši. Najpomembnejše je, da ostanemo zbrani, če je tako, bomo pripravljeni na vse. Doslej še nismo imeli napete tekme v zadnji četrtini. Prepričan sem, da bo še prišla, tako kot se pripravljamo, pa bi morali tudi takrat dobro odigrati." Ne bi jih motilo, če bi taka tekma prišla na vrsto že danes.

Curry spoštljivo govori o Sloveniji. "Igralci so dobri strelci, branilska linija je zelo kakovostna. Igrali smo z njimi na Gran Canarii in vem, da bodo tokrat boljši. Zbrano bomo morali igrati vseh 40 minut," je povedal in v branilski liniji seveda nekoga izpostavil. "Gorana zelo dobro poznam iz lige NBA. Je agresiven, organizira igro, rad ima takšne tekme. Njegovega brata Zorana doslej nisem tako dobro poznal, zdaj pa sem ga videl igrati tu, pokrival sem ga na tekmi v Las Palmasu. Odlično igra; pozorni moramo biti na oba. Imajo pa še druge dobre igralce, ki znajo narediti prostor za mete z razdalje. Na to se moramo pripraviti," svari odlični strelec, ki dopušča možnost, da jih Slovenci presenetijo.

"So dobra ekipa, kot sem že dejal, in če ne bomo igrali tako, kot znamo, nas lahko premagajo. Zmage nam ne bodo podarili, od prve minute moramo igrati napadalno. Vemo, da bodo igrali drugače kot v Las Palmasu, zdaj nas tudi bolje poznajo. Svojo igro moramo še izboljšati."

Brata Dragić je ob oceni slovenskih igralcev izpostavil tudi Rudy Gay. "Sta odlična igralca, kot glava kače, in naš glavni cilj bo, da ju ustavimo," je napovedal in se strinjal s Curryjem, da bo nocojšnja tekma drugačna od tiste pred 14 dnevi. "Takrat Goran ni imel najboljšega dne, tokrat bo gotovo igral bolje. Gotovo bodo bolje igrali vsi Slovenci; dali bodo vse od sebe, saj je to izločilna tekma, popravnega izpita ni. Če izgubiš, greš domov." Amen.