Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
09.09.2014 11:10:15
Deli članek:

Danes tista tretja

vszi

Zdi se, da je kapetan med vsemi igralci še najbolj na realnih tleh. Kar ni presenetljivo, saj nasprotnike v četrtfinalnem dvoboju svetovnega prvenstva odlično pozna.

Kaj lahko poveste o Američanih?
Vsi jih dobro poznamo. So zelo atletska ekipa, dolgi, hitri, tako da bomo morali paziti predvsem na izgubljene žoge, čim bolje zapirati prostor pod košem in skakati pod našim obročem, da ujamemo žoge. Najtežje je, če si v obrambi dva ali tri napade zapored.

Ima Slovenija kakšne prednosti v primerjavi z njimi?
Ima. Američani večinoma igrajo ena na ena, mi pa igramo ekipno košarko. Če je dan pravi, lahko tudi bolje zadevamo. To sta po mojem mnenju naši prednosti.

Kaj pa navijači?
Ja, seveda, to sem pozabil omeniti. Res je, da bodo domačini verjetno navijali za Američane, vsaj kolikor vidim po dresih, ki jih nosijo. A vseeno niso tako organizirani kot naši, in, ja, to bo prednost za nas. Zelo lepo je bilo pogledati na tribuno na tekmi z Dominikansko republiko, ko je bilo vse v zelenem. Še enkrat bi se jim rad zahvalil. Zdaj je pred njimi in nami še ena tekma, upam pa, da še več, čeprav zelo težko.

Med igralci je kar presenetljivo veliko optimizma. Kaj pa vi, koliko verjamete v zmago?
Sem realen. Ne bom rekel, da ne verjamem. Vedno verjamem, da se to lahko zgodi. Tudi ko grem spat, vedno pozitivno razmišljam, kako mečemo trojke 16:20 in podobno. Toda potem, ko se zbudiš in malo premisliš s trezno glavo, vidiš, da so na papirju vsekakor boljši, imajo boljše igralce. Toda, kaj veš ... Po neki raziskavi Američani v izločilnih bojih vsako tretjo tekmo izgubijo in zdi se mi, da je nocoj ta tretja. Zelo težko bo, a zakaj ne? Gotovo ne gremo tekmovat, da bi izgubili. Dali bomo vse od sebe in videli, kje smo.

Vas bodo še posebej utrujali?
Ja, a na to sem že navajen, nič novega.

Je bil izpad Avstralije za vas zadoščenje?
Zame da. Tudi mi bi lahko igrali na to karto in izgubili. Oddelali smo pošteno, lahko smo mirni. Preldžiću smo čestitali za trojko. Ni mi bila všeč poteza Avstralcev.