Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
30.08.2014 12:28:02
Deli članek:

Klobučar: Boljši smo in bomo zmagali

Nekaj ur pred uvodnim dvobojem svetovnega prvenstva so slovenski košarkarji opravili še zadnji trening.

Dobra novica je, da je treniral Uroš Slokar, ki je v petek opravil slikanje z magnetno resonanco in slednje ni pokazalo ničesar hujšega z njegovim vratom. Slednji se mu je pač samo "zaskočil", s pomočjo zdravnikov in fizioterapevtov pa bo nared za dvoboj.

Goran Dragić pravi, da so s soigralci pripravljeni za obračun, vse, kar so morali opraviti, so naredili, Avstralce imajo v "malem prstu". "Zelo so močni pod košem, igrajo pa tudi zelo hitro košarko. Morali bomo biti previdni pri vraćanju v obrambo, saj imajo hitro tranzicijo iz obrambe v napad," je kapetan še enkrat opozoril na glavne nevarnosti, ki pretijo s strani "Aussijev".

Tudi Jaka Klobučar je potrdil, da tekmece poznajo do potankosti. "Glavno orožje je njihova močna centrska linija, znajo dobro steči v protinapad, se pa znajo tudi slabo vračati v obrambo, kar moramo izkoristiti," pravi Dolenjec in dodaja, da je treba zdaj le še pokazati pravo energijo: "Mislim, da se ta tudi že zdaj izžareva, in verjamem, da bo vse dobro. Lahko pričakujemo napeto tekmo, a mislim, da smo boljši in da bomo zmagali."