Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
29.08.2014 12:36:44
Deli članek:

Junaki že trenirali

KZS/Anže Blažič

Slovenska košarkarska reprezentanca je na Gran Canarii opravila že prvi trening, dva jo še čakata.

V Gran Canaria areni, v kateri so slovenski reprezentanti sicer v torek igrali proti Američanom, so včeraj že trenirali uro in pol, enako bo tudi danes, sobotni trening pa, kot vselej na dan tekme, traja 45 minut. Prvo srečanje zeleno-belih bo v soboto, ob 16.30 po lokalnem, oziroma 17.30 po slovenskem času, proti Avstraliji.

Dvorana je sicer dobila novo podobo, organizatorji so namestili povsem nov parket, tribune označili s podobo prvenstva, pripravili prostore za medije, VIP osebe in organizatorje, ki se še naprej trudijo zadovoljiti vse ekipe. Glede na prikazano v zadnjih dneh jim to odlično uspeva, saj so izjemno gostoljubni, vselej nasmejani in pripravljeni na pomoč.

"V Las Palmasu se počutimo zares odlično, saj so pogoji za treninge zelo dobri, gostitelji izjemno gostoljubni ter ustrežljivi, hrana raznovrstna, prevozi točni, ne gre pa pozabiti niti prijetne klime in velikega zanimanja domačinov za košarko ter vse, kar je povezano s svetovnim prvenstvom. Želimo pa si seveda tudi, da nam bi otok Gran Canaria v lepem spominu ostal tudi zavoljo dobrih iger, a ta, tekmovalni del nas, jasno, šele čaka," je povedal direktor članskih reprezentanc in marketinga Matej Avanzo.

Slovensko reprezentanco v petek čaka še nekaj uradnih dolžnosti, med drugim uradno fotografiranje za TV grafiko ter promocijo svetovnega prvenstva in tehnični sestanek, na katerem delegacije prejmejo vsa navodila, obenem pa tudi potrdijo drese ter 12 igralcev, ki lahko dobijo pravico nastopa.