reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 26.08.2014 12:37:47

Goran Dragić: Nimamo ekipe za najvišja mesta

Grega Wernig
Goran Dragić: Nimamo ekipe za najvišja mesta

Oziroma, povedati bi morali drugače: srečali jih bodo vsi v slovenski reprezentanci, le tistim na drugi strani parketa bo pri tekmecih znan le Goran Dragić. Vajenemu dvobojev z njimi mu današnja tekma najbrž ne pomeni toliko kot komu drugemu v ekipi, misli sam bolj usmerja na svetovno prvenstvo. Pred odhodom v Španijo pa ni zvenel kot največji optimist.

MLADI FANTJE POKAŽITE SE
Dragić si na zadnjem pripravljalnem dvoboju predvsem ne želi česa nepredvidenega. "Vemo, da so Američani favoriti, mi pa se moramo predvsem paziti poškodb. Morda se lahko mlajši fantje pokažejo in v prihodnosti pridejo na drugo stran luže," tekmo vidi tudi kot priložnost za tiste soigralce, ki sanjajo o ligi NBA.
Sam je v njej že uspel, dokazal se je tudi proti največjim zvezdnikom lige. Številni v zdajšnji ekipi ZDA manjkajo. "To res ni več 'dream team', so pa to seveda kljub temu še zmeraj zelo kvalitetni igralci, ki igrajo na visoki ravni. Videl sem, da Lillard ni prišel v ekipo, čeprav je eden najboljših organizatorjev igre v ligi NBA. Za Američane se ni treba bati, še vedno je to zelo dobro moštvo. Čaka nas težka tekma, s Španci so skupaj favoriti prvenstva," se zaveda, da slovensko moštvo kljub odsotnosti mnogih imen v zasedbi ZDA drevi ne čaka prav nič lahka naloga.

Če hočeš biti uspešen, potrebuješ ekipni duh, kemijo v ekipi, mi pa tega še nimamo. Upam, da se bo to še spremenilo v teh dneh.

NOBENA SKRIVNOST
Najboljši slovenski igralec je prepričan, da podobno velja tudi za svetovno prvenstvo, ki se začenja v soboto. Po njegovem s to ekipo tudi morebitna neuvrstitev v četrtfinale ne bi bila neuspeh. "Moramo biti realni in povedati, da nimamo ekipe za najvišja mesta. Seveda na prvenstvo ne gremo z belo zastavo, poskušali se bomo boriti po najboljših močeh. A kot ste videli, zadnjih tekem nismo najbolje odigrali, ne najdemo se dobro. Bomo videli, kako bo na svetovnem prvenstvu," je nekoliko presenetil z bolj kot ne črnogledim pogledom na prihajajoči mundial, ki je kar terjal dodatno pojasnilo. "Saj to ni nobena skrivnost, vsi ste gledali tekme. Tako pač je," je ostal pri prej povedanem.


ČE NAM DO ZDAJ NI USPELO, …
Res smo gledali tekme in videli tudi kaj dobrega, tisto slabo pa se še da odpraviti. "To je res, a če nam to ni uspelo doslej, v dveh mesecih, bo zdaj težko," je kar nadaljeval v pesimističnem tonu kapetan reprezentance, ki je med pripravami igral le na štirih tekmah, današnja bo peta, pa še to z odmerjenimi minutami. Ko bo selektor Jure Zdovc lahko nanj računal v polni meri, bo vendarle vse drugače, mar ne? "Sem samo eden od igralcev. Če hočeš biti uspešen, potrebuješ ekipni duh, kemijo v ekipi, mi pa tega še nimamo. Upam, da se bo to še spremenilo v teh dneh. Mogoče pa je to celo dobro. Na prejšnjih prvenstvih smo imeli super kemijo, zmagovali smo na prijateljskih tekmah, potem pa tiste, ki so bile najbolj pomembne, izgubljali. Zdaj smo morda slabše startali, malo več izgubljali, ko bo najbolj pomembno, pa se nam bo mogoče vse poklopilo in bomo dobro igrali," se je nasmehnil in spet zvenel bolj kot tisti stari, dobri Gogi, kot ga poznamo.


Seveda na prvenstvo ne gremo z belo zastavo, poskušali se bomo boriti po najboljših močeh. A kot ste videli, zadnjih tekem nismo najbolje odigrali, ne najdemo se dobro.

GLEDATI TUDI NA UGLED
Tak bo na svetovnem prvenstvu gotovo tudi na parketu. Čeprav je že na prijateljskih srečanjih odigral povsem solidno, se zaveda, da to ni tisto, česar je sposoben in kar se od njega v popolnosti pričakuje. "Prijateljske tekme mogoče vzameš malo z rezervo. Na svetovnem prvenstvu pa bo vsak motiviran, tudi jaz. To je vendarle veliko prvenstvo, na katerem igraš z najboljšimi ekipami. Gledati moraš na svoj ugled in se ne poigravati z njim v primeru slabe igre. Boril se bom po najboljših močeh, poskušal dati vse od sebe, bomo videli, kako bo," je še dejal Goran Dragić.



Članki iz rubrike