podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ps
ps
0 24.08.2014 19:27:20

Košarkarji odpotovali v Španijo

Grega Wernig
Slovenska reprezentanca je okrog 19. ure z brniškega letališča odpotovala v Španijo, kjer se v soboto začenja svetovno prvenstvo. Pred tem jo v torek čaka še dvoboj z ZDA.
Slovenija bo nastopila na svojem tretjem svetovnem prvenstvu, pred osmimi leti je izpadla v osmini finala, leta 2010 v četrtfinalu, obakrat s Turčijo. Letos je selektor Jure Zdovc postavil za cilj uvrstitev v polfinale. "Sam si vedno postavim visoke cilje, te postavim tudi pred igralce. Že nekaj let enako od nas pričakuje javnost, ne glede na to, kdo igra. Imamo nek rejting, ki smo ga gradili dolga leta, zdaj moramo narediti vse, da ga zadržimo. Igralcem hočem vcepiti, da gremo na vsaki tekmi na zmago. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim. Ta cilj morajo imeti v glavi in predvsem verjeti v to, kar je najbolj pomembno. Včasih imam občutek, da marsikdo ne verjame. A košarka se igra zato, moraš imeti visoke cilje, mora te nekaj gnati naprej," je na letališču povedal Zdovc, ki je noč pred odhodom dobro spal.

"Lahko bi bila sicer še kakšna ura več, a glede na to, da je bil kar naporen tempo, da sem moral urediti nekaj stvari, moram biti s tem zadovoljen. Verjetno nervoze še ni tudi zaradi tega, ker se prvenstvo začne čez sedem dni in ne jutri. Že kot igralcu mi je bilo zmeraj najtežje par ur pred tekmo. Toliko let sem tudi že v tem, da se privadiš pritisku, seveda pa razmišljam, da se bliža začetek. Rekel bom celo, da o Američanih razmišljam zelo malo, to bom počel v torek, zdaj pa razmišljam o začetku prvenstva in predvsem o tem, kaj moramo še narediti do takrat. Imamo še kar nekaj dela," je še dejal Zdovc.

Članki iz rubrike