Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
11.08.2014 23:35:13
Deli članek:

Srbi tudi brez Micića

Grega Wernig

Srbi res nimajo sreče. Po Vladimirju Lučiću, Nemanji Dangubiću in Ognjenu Kuzmiću je selektor Aleksandar Đorđević ostal še brez Vasilija Micića.

Po vrnitvi s turnirja v francoskem Pauju je postalo jasno, da Micić ni več med kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Težave s kolenom so velike, tveganje za hujšo poškodbo pa preveliko.

Že pred desetimi dnevi, ko je podpisal pogodbo z Bayernom, so zdravniki v Münchnu ob pregledu ugotovili, da ima v kolenu vodo. Nemci oziroma njihov trener Svetislav Pešić so takoj zahtevali rehabilitacijo in Micić zato ni igral na turnirju v Trstu.

Na lastno željo je nato odšel v Francijo, kjer nista igrala prva organizatorja igre Miloš Teodosić in Nemanja Nedović, toda očitno si je s tem naredil medvedjo uslugo. "Poškodba je močnejša od Micićeve želje po nastopu. Nanj ne moremo več računati, saj je zdravje igralca na prvem mestu, še zlasti ker gre za tako nadarjenega fanta, pred katerim je še svetla prihodnost. Nanj resno računamo na naslednjih reprezentančnih akcijah," je dejal selektor Đorđević, ki se spopada s precej težavami.

Tako tudi on zdaj nestrpno čaka odgovor Golden Stata glede igranja Nedovića. Slednji si je na turnirju v Italiji poškodoval stopalo in kazalo je že, da je izgubljen za Španijo, toda podrobni pregledi so vendarle pokazali, da poškodba ni tako huda. "Samo da dobim pozitiven odgovor iz ZDA, jaz bom že pripravljen," je včeraj sporočil organizator igre, ki bi Đorđeviću prišel še kako prav.