Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
11.08.2014 10:25:37
Deli članek:

Igrali bomo še desetkrat boljše

Arsen Perić

Čeprav njegov brat Goran do zdaj še ni igral nobene prijateljske tekme, je za to, da je sedma sila pogosto izrekla oziroma napisala njun priimek, poskrbel Zoran Dragić.

Posebej na Kitajskem se je že začel približevati igri, po kateri je poznan in zaradi katere je eden najboljših slovenskih košarkarjev.

Na pokalu Stanković je bil skupaj s Klemnom Prepeličem izbran tudi v najboljšo peterko turnirja. Na vseh štirih tekmah je bil najboljši posameznik v slovenski reprezentanci, na vsaki tudi prvi strelec (res pa je, da je dvakrat enako število točk dosegel tudi Edo Murić). "To je razumljivo," se je široko zasmejal ob omembi tega podatka. "Treba je vleči voz in dajem svoj maksimum. Nisem pa še prišel do točke, ko bom zadovoljen. Do svetovnega prvenstva bomo vsi maksimalno pripravljeni, da bomo v Španiji 'trgali'," je v svojem slogu dejal Zoran Dragić, ki je zadnjo sezono predčasno zaključil zaradi operacije kile.

Po igrah sodeč je ta že preteklost in ne predstavlja nikakršne ovire. Vse manj težav ima tudi s sistemom Jureta Zdovca, s katerim letos sodeluje prvič. »Vse je v redu. Morda sem imel na začetku po dvoinpolmesečnem premoru zaradi poškodbe malo težav, zdaj pa sem povsem utečen. Mislim, da smo vsi dojeli, kaj želi Jure od nas, kakšno obrambo, kako igrati v napadu. Koristilo nam je, da smo na Kitajskem igrali z malo drugačnimi nasprotniki. Ruska B-izbrana vrsta je igrala zelo dobro, žoga je hitro krožila, kar nam je povzročalo težave. A največja težava je bila vseeno naša želja in v finalno tekmo smo šli preveč sproščeno in s prevelikim prepričanjem o zmagi,« je brez težav priznal, da se je vzrok za poraz skrival v igralcih samih.

Vesel je, da sta se ekipi priključila njegov brat Goran in Erazem Lorbek. Zaveda se, da bo z njima v postavi igra v trenutku dobila drugačne razsežnosti. "Več bo prostora, ker bosta na parketu Gogi in Erazem. Zdaj nismo veliko igrali pod koš, to se bo spremenilo. Mislim, da bomo igrali lepo in hitro," se že veseli naslednjih preizkušenj, na katerih bo treba pokazati napredek v primerjavi s turnirjem na Kitajskem. "Moramo imeti manj izgubljenih žog in biti bolj potrpežljivi, čeprav je res, da je bil tam na enici le Klobučar, pa ni niti pravi organizator igre. Čeprav je igral dobro, bo, kot sem že rekel, zdaj z Gogijem in Erazmom drugače."

Ne skrbi ga, da bi se ekipi priključila prepozno, skoraj na polovici priprav, in da bi zmanjkalo časa za uigravanje. »Nikakor, časa imamo še dovolj. Imela sta težave, na najmočnejše člene pa je treba paziti in jih čuvati, če želimo imeti popolno reprezentanco. Boljše je tako, kot da bi trenirala od začetka in se nato poškodovala. Tudi brez njiju smo igrali kar dobro, vsi pa smo prepričani, da se bo zdaj, ko se vrneta, še bolj odprlo in da bomo igrali še desetkrat boljše,« je dejal 25-letni Ljubljančan.