Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
11.08.2014 20:58:16
Deli članek:

Kapetan noče izstopati

Arsen Perić

Zadnje dni se v Kranjski Gori z ostalimi reprezentanti poti tudi njihov kapetan. Goran Dragić se je šele po vrnitvi izbrane vrste iz Kitajske lahko povsem priključil delu ekipe, pred tem je lahko opravljal le po en trening na dan, še tistega po prilagojenem programu.

Iskreno priznava, da ne bi imel prav nič proti, če bi tudi zdaj treniral le enkrat na dan, a hkrati ve, da je le to pot do uspeha ekipe.

Videti je bil tudi že bolje kot včeraj popoldne v hotelu gorenjskega turističnega centra. Zaskrbelo nas je že, da je morda kaj narobe z gležnjem, a nas je pomiril. "Gleženj je dobro, kolikor seveda je lahko. Malo boli, a nič pretresljivega. To je normalno, sploh po treningu."

Od prejšnjega petka opravlja dva na dan, kar je drugače, kot je vajen, in to čuti v mišicah in kosteh, prisotna je utrujenost. "Nisem ravno pristaš dveh treningov, saj imam že sedem let, kolikor sem v ligi NBA, le po en trening na dan. Ko pridem v Slovenijo na reprezentančne priprave, se to spremeni, obrne na glavo," je dejal, toda hitro dodal, da je pač to del tega in da je treba tudi to dati skozi. "Če želiš biti del ekipe in če hočeš, da te tudi soigralci spoštujejo, moraš delati tako kot oni. Ne želim izstopati zaradi tega, ker igram v ligi NBA. Hočem, da se vsi skupaj preznojimo in da se podpiramo tudi takrat, ko je najtežje," je govoril v slogu pravega kapetana.

Prav zato je, pa naj mu bo še tako zoprno, želel že prej vaditi z ekipo in tudi igrati tekme, toda Phoenix tega ni dovolil. V njegovem klubu so postavili jasno zahtevo, da v izogib hujši poškodbi gležnja, s katerim je imel težave vso prejšnjo sezono, prvi del priprav oddela po posebnem programu. Tudi selektorju Juretu Zdovcu ni preostalo drugega, kot da se s tem sprijazni. "Jure je bil prvi, ki se je s tem strinjal. Vem, da mu je bilo težko, tako kot jaz si je tudi on želel, da bi treniral z igralci in igral. A to so le moji delodajalci in treba je spoštovati njihove zahteve. Jure je zelo dobro reagiral in tega sem bil zelo vesel," je dejal najboljši slovenski košarkar.

Ker ni bil vključen v delo z ekipo, mu je bila vsaj prihranjena pot na Kitajsko, o sodelovanju na turnirju za Stankovićev pokal nima preveč dobrega mnenja. "Če vprašate mene, je bila Kitajska udarec mimo. Potuješ dva dni, hrana je drugačna, ne vem, če smo kaj dobili od tega turnirja. Igralci so bili od vsega skupaj bolj utrujeni, kot pa da bi kaj resnega odnesli. S tem, ko so utrujeni, pa tudi otežujemo delo trenerjem," je kar naravnost povedal prvi organizator igre slovenske izbrane vrste.

Ob njegovi odsotnosti je ta vloga pripadla Jaki Klobučarju, ki mu bo zdaj pripadla vloga prve rezerve, za ostale minute na tem položaju pa se bosta potegovala Matic Rebec in Aleksej Nikolić. O obeh najmlajših v reprezentanci ima Dragić zelo dobro mnenje.

"Sta velika potenciala, dokazala sta, da lahko igrata v reprezentanci. Upam, da se bo za Rebca uspešno končala saga okrog menjave kluba in da bo šel stopničko višje. Mislim, da je prerasel slovensko ligo, in prav je, da gre na višji nivo, vsaj na tistega lige ABA. Kot igralec mi je zelo všeč, ima 'jajca', in mislim, da bo še veliko iz njega. Za Nikolića velja podobno, na obeh pa je zdaj, da še napredujeta. Veliko me sprašujeta, to mi je všeč," se je nasmejal Dragić.