stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA/tp
STA/tp
0 04.08.2014 18:58:45

Zdovc: Naredili smo preveč neumnosti

Arsen Perić
Po še drugem porazu z rusko B-reprezentanco v finalu desete izvedbe Stankovićevega pokala selektor slovenske izbrane vrste ni bil zadovoljen s prikazanim na parketu.
Njegovi varovanci so v finalu klonili s 72:73, bolj kot poraz pa ga je po koncu bolel način, na kakršnega so morali še drugič na tem turnirju priznati premoč Rusom, ki so na turnir prišli z drugo zasedbo. "Pričakoval sem težko tekmo, saj nam Rusi enostavno ne ležijo. So mlada in hitra ekipa. Celotno tekmo so se nam upirali in nas lovili. V zadnji četrtini smo imeli osem točk prednosti, pa smo, podobno kot na prvi tekmi, napravili preveč neumnosti. Izgovora za to ni. Prepričan sem, da se fantje zavedajo, da je ta poraz nesprejemljiv. Enajst izgubljenih žog ni veliko, a napravili smo znova osnovnošolske napake in zasluženo izgubili. Čestitke Rusom, ki so bili bolj motivirani. Naša ekipa je bila na drugi strani počasna, utrujena in bleda. Poraz je prišel ob pravem času. Zadnje tekme so pokazale, kje imamo težave v naši igri. V Kranjski Gori bomo delali na tem, da jih rešimo," je odločen Zdovc, ki bo imel drugo priložnost za dokazovanje naslednji konec tedna, ko se reprezentanca odpravlja na turnir v Litvo. 

Veliko bo potrebno popraviti

Zadovoljen ni mogel biti niti Domen Lorbek"Tekme nismo odigrali tako, kot smo si zamislili. Že začeli smo slabo. Videlo se je, da imajo Rusi več želje in energije. Igrali so tudi boljšo obrambo. Zmage si nismo zaslužili. Poraz kljub vsemu ni kritičen, saj se še vedno nahajamo v fazi priprav. Do svetovnega prvenstva je še kar nekaj časa, je pa res, da bomo morali napraviti še veliko. Treba bo trdo trenirati in popraviti napake v igri."

Članki iz rubrike