Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
30.07.2014 18:52:50
Deli članek:

Krušič je svoje naredil

Arsen Perić

Selektor Jure Zdovc si je želel, da bi ostale reprezentance na Stankovićev pokal v Luoyangu prišle v čim močnejših zasedbah. Pri prvih tekmecih Rusih, s katerimi se bo Slovenija pomerila v četrtek ob 10. uri po našem času se mu želja ni izpolnila.

Zbornaja, ki jo čez dober teden dni čaka začetek kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo naslednje leto, je v Luoyang prišla z B-reprezentanco, medtem ko se najboljša ruska zasedba te dni mudi v Nemčiji. A poznavajoč Zdovca, bo pač tudi dvoboj s slabšim tekmecem znal dobro izkoristiti za številne odgovore, ki jih še mora dobiti.

Po turnirju pokal Adecco je priznal, da je pri nekaterih igralcih, ki je prej še ni dobro poznal oziroma še imel priložnost delati z njimi, še marsikdaj zbegan. "Če ne delaš z njimi, ne veš, kaj pričakovati. Moraš jih začutiti na igrišču, nekateri igralci se tudi težje vklopijo v moj sistem," je dejal izpostavil Jako Blažiča in Eda Murića, ki se še lovita. "Toda še vedno je dovolj časa," je takoj pristavil.

Če Blažič in Murić še nista prava, pa je v zunanji liniji za zdaj zelo dobro formo pokazal Jaka Klobučar, trenutno prvi organizator igre, ki pa se bo z vrnitvijo Gorana Dragića preselil na klop in imel manjšo minutažo. "Tako naj bi bilo na papirju. Upam, da bo Gogi maksimalno pripravljen in zdrav. Vsekakor pa je Jaka zame dobra zamenjava, da dvigne ritem, agresivnost v obrambi, v napadu pa prebije prvo linijo, tudi v metu je postal dokaj konstanten. Upam, da bo zadržal to formo, na ta način nam lahko veliko pomaga. Se pa tudi sam zaveda, kakšna bo njegova naloga," pravi selektor, ki, podobno kot popolni priključek k delu Gorana Dragića, težko čaka tudi prihod Erazma Lorbka.

Centrska linija je pač slabši del moštva, čeprav je Jure Balažić v Rogaški Slatini in Murski Soboti igral povsem solidno, Alen Omić tudi ni bil med slabšimi. "Naša dva glavna centra Slokar in Zupan še nista v pravem stanju. Imamo še Krušiča, ki je začel proti Gruziji in opravil svoj posel. Igral je trdo in sprovociral enega igralca tekmecev. Pomembno je, da se ti igralci zavedajo, kaj je njihova naloga," izpostavlja Zdovc tudi tiste majhne stvari, ki so včasih lahko zelo koristne. Že zdaj se zaveda, da nihče od visokih igralcev na svetovnem prvenstvu ne bo imel zajetnega časa na parketu: "Če hočemo, da igrajo na visokem nivoju, bo njihova minutaža okrog 15 minut. Tako bodo lahko igrali v visokem ritmu, prispevali svoje v skoku, obrambi, tranziciji. Tudi pri Erazmu dvomim, da bo sposoben igrati kaj več, skušali mu bomo skozi prvenstvo dvigovati formo in minutažo."