Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.07.2014 09:22:39
Deli članek:

Samozavestni Blažič napoveduje dober rezultat

Čez dober mesec dni slovensko reprezentanco čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, Jaka Blažič pa optimistično zre na prihajajoči mundial.

Blažič je bil član reprezentance že lansko leto, na evropskem prvenstvu v Sloveniji, tako da v reprezentanci ni novinec. "Zagotovo se počutim bolj samozavestno. Pred začetkom letošnjih priprav sem vedel, kaj lahko pričakujem med samimi pripravami. Vesel sem, da sem prejel povabilo selektorja in da ponovno vidim soigralce, s katerimi smo imeli lepo izkušnjo med lanskim EuroBasketom. Želja vseh je, da se z dobrim delom kakovostno pripravimo na letošnje svetovno prvenstvo," je za spletno stran ABA lige povedal Blažič. 

Kakšno vlogo bo imel na letošnjem svetovnem prvenstvu, ni želel komentirati: "Težko govorim o tem, to je bolj primerno vprašanje za selektorja. A zagotovo smo od članov moštva, ki so se že poslovili od reprezentance dobili dovolj kakovostnih nasvetov, da lahko nadaljujemo lepo tradicijo dobrih rezultatov, po zaslugi katerih je slovenska košarka dobila cenjeno ime."