Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
22.07.2014 18:24:28
Deli članek:

Blažič komaj čaka novo sezono

vszi

Jaka Blažič se je pred začetkom prejšnje sezone iz Olimpije preselil v Crveno zvezdo, kjer je kazal zares izvrstne predstave. Zaradi svoje borbenosti in požrtvovalnosti je kmalu postal ljubljenec Zvezdinih navijačev, Delij, sam pa pravi, da komaj čaka, da se začne nova sezona.

"To je bila moja prva sezona v tujini. Izkušnja je bila odlična. Sprva nisem vedel, kaj tam lahko pričakujem, a že s prvim treningom so me vsi zelo lepo sprejeli, tako da sem se počutil povsem domače. Hvala jim za to in naslednjo sezono bom prišel tja z eno izkušnjo več, z dodatno samozavestjo in komaj čakam, da se ponovno pridružim soigralcem v Zvezdi," je za spletno stran ABA lige povedal Jaka Blažič.

Slovenski reprezentant je priznal, da težav s privajanjem ni imel: "Ne, okolje je podobno kot v Sloveniji. Razlika je morda ta, da je v Beogradu na voljo več možnosti za preživljanje prostega časa, kot v Ljubljani. Razen tega pa sem se počutil res domače."
Vseeno pa je ob prihodu v Beograd občutil razliko med Srbijo in Slovenijo: "V Beogradu so res na vsaki tekmi ob tebi navijači, ki te podpirajo. To je izjemen občutek. Ljudje z dušo in telesom stojijo za Crveno zvezdo Telekom in jo podpirajo. Na nasprotni strani pa je seveda Partizan NIS. Rivalstvo je ogromno, vse skupaj pa zahteva od tebe, da si na vsaki tekmi zares maksimalno požrtvovalen."

Navijači Crvene zvezde pa so seveda zelo zahtevni, od svojih ljubljencev zahtevajo zmage, zmage in še enkrat zmage. "Meni je zares lepo igrati pred takim občinstvom in pravega pritiska v negativnem smislu niti nisem čutil. Meni je vse skupaj predstavljalo le dodatno motivacijo in dodaten adrenalin, ki ti lahko pomaga v igri. Morda kdaj nisem znal najbolje nadzirati tega v sami igri in je to pripeljalo tudi do kakšne napake, ki si je ne bi smel privoščiti. A v Beograd se bom pred sezono vrnil starejši in izkušenejši, zato verjamem da bom uspel tudi to popraviti," je zaključil Blažič.