Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
22.07.2014 11:39:17
Deli članek:

Lorbek želi ostati v Barceloni

Arsen Perić

Erazem Lorbek bi po svetovnem prvenstvu v Španiji lahko kar ostal na Pirenejskem polotoku, saj ima še vedno pogodbo z Barcelono. Bi, če ne bi Katalonci slednje želeli prekiniti.

Na vprašanje, kaj namerava storiti, je najprej le skomignil z rameni. "Prav veliko v tem trenutku nimam za storiti. V Barceloni sem že pet let, tam se super počutim, z družino smo kot doma. Najboljše mesto, morje, sonce, klub je super, kaj bi si želel boljšega? Želim si ostati in upam, da bomo našli skupni jezik s klubom. Če ne, pa bo treba spakirati kovčke, takšna je pač usoda športnikov," razmišlja pragmatično in noče, da bi mu klubska negotovost preveč motila reprezentančni vsakdanjik. "Tiste stvari ureja agent, zame je pomembno le, da se čim bolje pozdravim, se vrnem v ekipo in da se skupaj čim bolje pripravimo na prvenstvo ter tam odigramo dobro."

V Španiji bo med prvenstvom gotovo tudi veliko agentov in oglednikov iz lige NBA, v kateri ima pravice za Lorbkovo igranje San Antonio. Je selitev onstran luže sploh še aktualna? "San Antonio je fenomenalen klub, spremljajo me, pridejo si ogledat kakšno tekmo, a v tem trenutku je bolj realno še naprej razmišljati o Evropi in tem, da se čim bolje pripravim na sezono tu," je Lorbek dal vedeti, da je vse manj možnosti, da se kdaj preizkusi v ligi NBA.

Pri 30 letih pač ni več najmlajši, tudi v reprezentanci ne. "Kar hitro se menjamo tu, zdaj sem že med starejšimi v reprezentanci," se je malce kislo nasmehnil ob omembi let. A slednje ne štejejo, pač pa kakovost. In te ima Erazem obilo, da bo le zdravje služilo.