Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
22.07.2014 11:32:27
Deli članek:

Francozi v Španiji brez Ajincaja

Nikola Miljković

V ponedeljek je s pripravami na svetovno prvenstvo začela tudi francoska reprezentanca. Tonyja Parkerja v Španiji ne bo, to je znano že nekaj časa, novo pa je, da bo manjkal tudi Alexis Ajinca.

Parker je na prvenstvu celo želel nastopiti, a so mu - verjetno tudi z namigom San Antonia - v vodstvu francoske reprezentance sami priporočili oziroma skoraj ukazali, da je zanj bolje, če letošnjo akcijo izpusti in se dobro spočije, naslednje leto, ko se bodo na EuroBasketu delile tudi vstopnice za olimpijske igre, pa spet vrne med galske peteline.

Pri Ajincaju je razlog neigranja drugačen. Tudi on bi sicer z veseljem spet nosil dres izbrane vrste, a rojstvo otroka, ki naj bi privekal na svet prav v času prvenstva, je vseeno postavil na prvo mesto. "Kljub želji po igranju, ima družina prioriteto. Po premisleku in pogovoru s trenerjem Colletom, sem se odločil, da letos ne bom igral. Odločitev ni bila lahka, a v tistih posebnih trenutkih bi bil rad skupaj z ženo," je sporočil 215 centimetrov visoki 26-letni center, ki je zadnjo sezono igral za New Orleans v ligi NBA, na lanskem EuroBasketu v Sloveniji pa bil kar pomemben člen zasedbe prvakov, v povprečju je na tekmo dosegal več kot devet točk in imel sedem skokov.