Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
11.07.2014 08:19:23
Deli članek:

Boljši tudi od Švedov

Arsen Perić

Na evropskem prvenstvu za košarkarje do dvajsetega leta starosti je Slovenija zabeležila še drugo zaporedno zmago. Po Španiji je bila s 70:58 boljša tudi od Švedske. Pred fanti je v petek še zadnji obračun prvega dela turnirja, ko jim bodo nasproti stali Nemci.

Najboljši strelec tekme je bil Aleksej Nikolić, ki se je ustavil pri 22 točkah, tem pa je dodal še pet podaj, Matic Rebec (sedem podaj), Tomaž Bolčina (devet skokov) in Erjon Kastrati (osem skokov) so zbrali po deset točk.

"Tekma s Švedsko je bila zelo podobna dvoboju z istim nasprotnikom na turnirju v Italiji. Visoko motivirani Švedi nam niso dali možnosti, da se odlepimo vse do zadnje četrtine. Takrat smo le zlomili odpor in v zadnjih petih minutah tekmo mirno nadzorovali. Naša napadalna linija ni delovala tako dobro kot na tekmi s Španijo, naš odstotek meta ni bil na ravni, ki smo jo sposobni doseči, a smo bili zato toliko bolj borbeni. Tekmo smo dobili z odličnim skokom in obrambo," je po zmagi dejal selektor Damjan Novaković.

Slovenijo danes ob 17.00 čaka še srečanje z reprezentanco Nemčije, ki je na prvi tekmi na prvenstvu izgubila s Španci in nato razbila Švede. "Nemčija je ekipa, ki jo sestavljajo atletsko zelo sposobni igralci. Igrajo čvrsto in bodo zelo neugoden nasprotnik. Osredotočeni bomo morali biti vseh 40 minut, izkoristiti njihove slabosti in priti do najpomembnejše zmage na prvenstvu, ki bi nas pripeljala v drugi krog," je o tekmecu povedal Novaković.


Slovenija - Švedska 70:58

(15:17, 15:7, 15:17, 25:17)

Strelci za Slovenijo: Nikolić 22 (5 podaj), Kastrati 10 (9 skokov), Zatežić, Rizman, Kokol 8, Rebec 10 (7 podaj), Dolenšek, Ritlop 8, Stražar, Gabrovšek, Karavdić 2, Bolčina 10 (9 skokov).