Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
09.07.2014 21:22:58
Deli članek:

Vse je kazalo, da se bomo dogovorili

Arsen Perić

Samo še en igralec manjka v zasedbi Krke za naslednjo sezono. Predzadnje mesto je zasedel Nebojša Joksimović, ki se v Novo mesto seli iz Uniona Olimpije.

Če jih ne moreš premagati, se jim pridruži, bi lahko zapisali ob prestopu 33-letnega Primorca v Krko. V minuli sezoni je z ljubljanskimi zmaji pred Dolenjci položil orožje tako v finalu državnega prvenstva kot pokalnega tekmovanja. Posebej izgubljena peta tekma lige Telemach, v kateri je Olimpija v zaključku dopustila preobrat, je Nebojši Joksimoviću še kar nekaj časa kratila spanec.

»Bil sem jezen na nas, ker smo zapravili naslov,« nam je dejal včeraj, ko je že bilo jasno, da bo v novi sezoni tudi sam član petkratnih zaporednih državnih prvakov in da po letu dni zapušča Olimpijo. Priznava, da pravzaprav niti ni imel namena storiti tega in je bil blizu temu, da ostane v Ljubljani, posebej, ker so bili tudi v Stožicah zainteresirani, da sodelovanje podaljšajo. »Pred začetkom finala sva imela z direktorjem Matevžem Zupančičem zelo konstruktiven pogovor, takrat je vse kazalo na to, da se bomo dogovorili,« je povedal 193 centimetrov visoki branilec, ki lahko igra na mestih ena in dva.

A se niso, za kar je najbrž krivo stanje v ljubljanskem klubu. Finančna negotovost ali bolje rečeno nedorečenost glede razpoložljivih sredstev na eni strani ovirata vodstvo kluba pri dogovorih z igralci, na drugi strani pa slednje to vodi h klubom, ki ponujajo (bolj) konkretne številke zdaj in tukaj. Takšno ponudbo je dobil tudi Joksimović, ki je prejel klic iz tabora najhujših tekmecev. Pravzaprav ne nepričakovano, saj je trener Aleksandar Džikić že lani nekajkrat zelo spoštljivo govoril o izkušenem branilcu konkurentov.

Zdaj ga je zvabil k sebi in z njim skoraj že zapolnil moštvo za novo sezono, ostaja mu le še poiskati še enega centra. »Prejšnji teden so me poklicali iz Krke in hitro smo se dogovorili,« pravi Joksimović, ki iz Ljubljane odhaja z dobrimi občutki: »V Olimpiji sem se dobro počutil, res nimam povedati kaj slabega. A naš kruh je tak, da greš po vsaki sezoni naprej, v istem klubu ali pa kje drugje. Smo profesionalci, zdaj me čakajo novi izzivi, pustil se jim bom voditi.«