Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
09.07.2014 16:08:23
Deli članek:

Raje počitek

Reuters

Organizator igre Oklahome Cityja Russell Westbrook ne bo igral na svetovnem prvenstvu v Španiji, odpovedal je sodelovanje v ameriški reprezentanci, da si nabere moči pred novo sezono lige NBA.

Selektor Mike Krzyzewski je odpoved enega svojih najljubših igralcev sprejel z razumevanjem, pa čeprav je njegovo zdravstveno stanje zdaj dobro in razlog za neigranje ni poškodba. Vsaj ne trenutna, so pa tiste iz preteklosti privedle Westbrooka do takšne odločitve in Krzyzewski ji ni ugovarjal.

Eden od najboljših organizatorjev igre na svetu je imel tri operacije desnega kolena, ki si ga je poškodoval v lanski končnici, tudi v letošnji sezoni je izpustil 36 tekem. Ob koncu sezone je že ujel pravo formo in imel zagotovljeno mesto v postavi ZDA za svetovno prvenstvo, a fizični, še bolj pa psihični napori po poškodbi so bili takšni, da se je Westbrook raje zahvalil za povabilo in dvomesečno poletno delo v reprezentanci. Namesto tega bo čas namenil počitku, da se telo in glava spet pripravita na napore nove sezone lige NBA, vmes pa tudi obiskal nesojene soigralce v izbrani vrsti na pripravah.

Čeprav je ostal brez tako kvalitetnega igralca, si Krzyzewski najbrž ne beli preveč glave, saj ima še vedno na voljo številne odlične organizatorje igre, ob verjetno zanesljivih Chrisu Paulu, Jamesu Hardnu in Deronu Williamsu še Stephena Curryja, Kyriea Irvinga ali Damiana Lillarda, ki bodo zdaj dobili priložnost, da prepričajo selektorja.