Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
09.07.2014 23:14:09
Deli članek:

Kaj ali koga čaka?

Reuters

Poletna »tržnica« lige NBA je odprta, vsi pa predvsem čakajo, kaj bo storil LeBron James - ostaja v Miamiju ali ne. Bojda tudi zvezdnik New Yorka Carmelo Anthony.

Slednji tehta med denarjem, ki ga na veliko služi pri Knicksih, in šampionskim prstanom, ki si ga tako zelo želi osvojiti, a ima v New Yorku za to vsaj še kakšno sezono bolj malo možnosti. Že proti koncu prejšnje sezone so se začele špekulacije, kaj bo Anthony storil, a je vsakršne odgovore zavračal oziroma prelagal na poletni čas. Ta je zdaj prišel, tako kot ponudbe, za katere je dejal, da jih bo počakal in dobro pretehtal. Tudi za to je zdaj imel že precej časa, še vedno pa ni ponudil odgovora o tem, kje namerava igrati.

Tako kot že pred februarskim iztekom roka za menjave v minuli sezoni, ko se je precej govorilo o tem, da utegne zapustiti Knickse, naj bi bila tudi zdaj v primeru odhoda v najožjem izboru predvsem dve moštvi: Los Angeles Lakers in Chicago. Prvi ob privlačnosti mesta lahko ponudijo podobno vsoto denarja kot New York, drugi ima močnejše moštvo in omogoča ostanek v vzhodni konferenci, v kateri je lažje priti do finala.

Pojavila pa se je še četrta možnost, čeprav jo imajo nekateri zgolj za nerealno špekulacijo, nastalo zaradi zavlačevanja Anthonyja. Po tej različici naj bi »Melo« čakal na razplet položaja v Miamiju. Če bi od tam odšel Chris Bosh, bi se sprostilo veliko denarja, ki bi ga lahko porabili za Anthonyja. A slednji bi na Florido seveda odšel le, če bo ostal tudi LeBron James, s katerim bi tvorila super navezo oziroma z Dwyanom Wadom novo super trojko, vsekakor sposobno osvojiti naslov prvaka.