Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
09.07.2014 12:30:58
Deli članek:

Prva žrtev je bila furija

Arsen Perić

Po uvodnem porazu s Srbijo je reprezentanca do dvajsetega leta starosti na drugi tekmi presenetljivo premagala Španijo. Varovanci selektorja Damjana Novakovića so slavili z 71:63. Odločilna pa je bila spet zadnja četrtina, ki so jo zeleno-beli dobili z 19:11.

Fantje so se po porazu s Srbijo hitro pobrali in v dvoboju s Španijo poskrbeli za presenečenje. Matic Rebec je zbral 22 točk in deset podaj, dvojnemu dvojčku pa dodal še pet skokov. Z dvojnim dvojčkom se lahko pohvali tudi Erjon Kastrati (petnajst točk in deset skokov), medtem ko je Aleksej Nikolić dosegel trinajst točk. "Proti favoriziranim Špancem smo prišli do velike zmage. Prikazali smo borbeno igro in uspeli smo dobiti skok. Ključ do zmage je bil, da jim nismo dovolili, da razvijejo svojo igro. Imeli smo odličen strelski dan, zmago pa smo si zagotovili že nekaj minut pred koncem tekme, a zmaga ne bo imela veljave, če v četrtek ne nadaljujemo v takem ritmu tudi na tekmi proti Švedom. Rad bi čestital ekipi in celotnemu strokovnemu štabu za zasluženo zmago!" se je po dvoboju smejalo selektorju Novakoviću, ki se je že ozrl proti naslednjemu tekmecu - Švedski"Švedi so v sredo presenetljivo visoko izgubili z Nemčijo. To ni njihov pravi obraz. Mi smo jih že spoznali na turnirju v Italiji, vemo tudi, da so neposredno pred evropskim prvenstvom premagali Italijane v gosteh, kar ni lahko. Gre za izjemno atletsko ekipo, ki je za nas lahko izredno neugodna. Kljub njihovemu porazu na prvi tekmi pričakujemo zelo težko tekmo. Storiti moramo vse, kar je v naši moči, da zmagamo."

Dvoboj Slovenije in Švedske se bo v četrtek začel ob 19.15 uri.


Španija - Slovenija 63:71

(17:16, 14:21, 21:15, 11:19)

Strelci za Slovenijo: Nikolić 13, Kastrati 15 (10 skokov), Zatežić, Rizman 3, Kokol 6, Rebec 22 (10 podaj, 5 skokov), Dolenšek 4, Ritlop 2 (5 skokov), Stražar 3, Gabrovšek, Karavdić, Bolčina 3 (9 skokov).