Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
06.09.2024 20:41:25
Deli članek:

Trener zmajev po porazu poslal apel navijačem: 'Želim si, da bi se ...'

alesfevzer.com

Cedevita Olimpija je izgubila polfinalni obračun močnega pripravljalnega turnirja v Ljubljani proti Panathinaikosu.

Iskreno, pričakovali smo, da se bo na tribunah Tivolija vseeno zbralo kaj več gledalcev, pa čeprav je na petkov večer seveda glavna zgodba tekma nogometne reprezentance v ligi narodov proti Avstriji v Stožicah. Tudi zaradi tega srečanja je bil turnir, na katerem poleg Cedevite Olimpije in Panathinaikosa sodelujeta še Bayern in Anadolu Efes, organiziran v Tivoliju.

So pa tisti, ki so prišli, lahko prvič to poletje videli v živo na delu prenovljeno Olimpijo, v kateri je bilo veliko sprememb, tako na klopi kot v igralskem kadru. In lahko so videli, da zmaji delujejo drugače kot so v prejšnji sezoni, to se je opazilo že po nekaj minutah igre. "Smo šele na začetku nekega procesa," je dejal trener Zvezdan Mitrović, ki je s svojimi varovanci praktično ves čas igral enakovredno tekmo z evropskim prvakom. Seveda pa je treba dodati, da je Panathinaikos igral brez svojih zvezdnikov Kendricka Nunna, Kostasa Slukasa in Mathiasa Lessorta. Grški velikan je šele v zaključku tehtnico nagnil na svojo stran in slavil z 81:76.

"Bila so obdobja igre, s katerimi smo lahko zadovoljni, in taka, s katerimi ne moremo biti. Na koncu smo v napadu sprejeli nekaj napačnih odločitev, a tekmo je po mojem mnenju odločilo nekaj napadalnih skokov Panathinaikosa in nekaj naših osebnih napak v napadu. Gotovo gre tudi za neizkušenost nekaterih igralcev, ki niso vajeni igre na tej ravni," je poraz komentiral Mitrović, ki je zadovoljen z odnosom igralcev. "Fantje imajo veliko željo in to kažejo tako na treningih kot tekmah. Če povzamem, lahko rečem, da je bil odnos dober, bilo pa je veliko napak, precej napačnih odločitev v fazi napada."

Glede na to, da je bila to prva tekma zmajev v pripravljalnem obdobju, odprta za javnost, nas je zanimalo, ali je bila to najboljša predstava doslej. "Težko rečem, saj so bili nasprotniki drugačni. Veliko smo rotirali, je pa bilo drugače že zato, ker je bila prisotna publika. Lepše je igrati, ko slišiš podporo s tribun. Za to se igra košarka. Želim si, da bi se dvorana v soboto malo bolj napolnila in bi gledalci videli te fante, ki se borijo in mečejo za žogami," si je zaželel strateg Ljubljančanov.