Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
06.09.2024 11:07:32
Deli članek:

Če ne moreš ti v evroligo, pride evroliga k tebi: zmaji v Tivoliju v elitni družbi

KK Cedevita Olimpija

Prišel je čas, da pristaši zmajev prvič vidijo na delu Cedevito Olimpijo v prenovljeni podobi.

In to ne proti komurkoli in kjerkoli. V Tivoliju bo dva dni potekal močan turnir, na katerem bodo ob Olimpiji sodelovale same evroligaške ekipe. Glavni 'krivec' zanj je Sani Bečirović, športni direktor Panathinaikosa, prvega tekmeca zmajev.

Grški velikan je te dni na pripravah v Kranjski Gori, tam je tudi Anadolu Efes, in Bečirović je hitro 'seštel ena plus ena'. Vodstvu zmajev, s katerim je tudi po odhodu v Atene ostal v odličnih odnosih, je predlagal organizacijo turnirja. Rečeno-storjeno. V Stožicah so povabili še Bayern in tako je nastal najmočnejši turnir ta hip na stari celini, ki se bo odvijal v okviru Ljubljanskega festivala športa.

Ta poteka v Tivoliju in to je en razlog, da bo tudi turnir v legendarni ljubljanski dvorani pod Rožnikom. Drugi je sobotna nogometna tekma Slovenije z Avstrijo v Stožicah in tretji najbrž tudi nekaj nostalgije. Če že pridejo v Ljubljano tri evroligaška moštva, je prav, da se jih gosti tam, kjer je tudi Olimpija nekoč doživljala najlepše trenutke v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

POLFINALE
Petek, 6. september
C. OLIMPIJA – PANATHINAIKOS (18.00)
ANADOLU EFES – BAYERN (20.30)

Sobota, 7. september
FINALE / TEKMA ZA 3. MESTO* (16.00)
TEKMA ZA 3. MESTO / FINALE* (18.30)

* Ne glede na razplet petkove tekme med Anadolu Efesom in Bayernom, bo Efes v soboto igral ob 16. uri.

Za Olimpijo je že pet prijateljskih tekem, na katerih je po vrsti premagala Zlatorog, Budućnost, Split, Mitteldeutscher in Cedevito Junior. Vse so bile odigrane za zaprtimi vrati, zdaj pa se bo nova ekipa prvič predstavila tudi javnosti. Oba tekmeca bosta eminentna, prvi v polfinalu Panathainaikos, drugi Efes ali Bayern. Navijači zmajev najbrž komaj čakajo, da vidijo, kaj je novi trener Zvezdan Mitrović doslej opravil s svojimi varovanci, med katerimi je večina novincev, iz lanskega moštva so ostali le štirje igralci.

"Iz dneva v dan rastemo. Dobro je, da smo se zbrali zgodaj, da se lahko igralci med seboj spoznamo in vidimo tudi, na kakšen način dela trener. Mislim, da smo na pravi poti. Za nami je že nekaj pripravljalnih tekem, na katerih smo pokazali dobre in slabe stvari. Pred nami je močan turnir v Tivoliju, kjer bomo videli, v kakšnem stanju smo trenutno. Znotraj ekipe vlada super vzdušje. Vsi fantje so pozitivni, radi trenirajo, kar je pomembno, zato lahko zaenkrat resnično vse pohvalim. Tivoli ima svoj čar, nenazadnje je včasih gostil evroligaške tekme. Veselimo se turnirja. Vemo, da evroligaške ekipe za seboj nimajo veliko treningov, ker so se po večini zbrale prejšnji teden. Zagotovo ne bodo v takšnem ritmu, kot bodo med sezono. To je dodatna priložnost za nas, da se pokažemo in iz turnirja izvlečemo pozitivne stvari," pravi kapetan Jaka Blažič.