Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.09.2024 13:37:58
Deli članek:

Luka Dončić se je po delovnem obisku Kitajske vrnil v Slovenijo, 'ujeli' so ga v ... (foto)

Profimedia

Luka Dončić se pripravlja na novo sezono v ligi NBA, v kateri ima Dallas po finalu minule sezone spet visoke ambicije.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je za razliko od lanskega leta, ko se Dallas ni uvrstil niti v končnico, tokrat svojo sezono končal šele junija. Resda se veliki finale lige NBA ni razpletel po njegovih željah, boljši je bil Boston, a Dallas je dal vedeti, da ima ekipo, ki lahko v prihodnosti še meša štrene najboljšim in da ta finale ni bil naključje. 

Po vrnitvi v Slovenijo se je Dončić osredotočil predvsem na okrevanje po dolgi sezoni, na saniranje številnih poškodb, ki jih je imel in na čas z družino ter prijatelji. Med drugim se je udeležil tudi slovesa Gorana Dragića v Stožicah, nato pa se je odpravil na delovni obisk na Kitajsko. Ta azijska država je namreč gostila zvezdnike lige NBA, med drugim tudi Dončića, vsi košarkarji pa so bili ambasadorji znanega podjetja športne opreme Air Jordan.

Po nekaj revialnih tekmah in obiskovanja znamenitosti, med drugim si je Dončić ogledal Kitajski zid, se je vrnil v domovino in se, kot vse kaže, še bolj zavzeto lotil treningov pred vrnitvijo v ZDA. 'Ujeli' so ga v Ljubljani, natančneje v dvorani Tivoli, kjer se je potil in tudi fotografiral z dvema odbojkarjema ACH Volleyja, Janžem Kržičem in Nejcem Kožarjem.  

Fotografija se je zelo hitro razširila tudi po ameriških straneh in družbenih omrežjih, vsi pa so dejali, da je Dončić videti zelo dobro pripravljen. Sezono bo Dallas začel v noči na 24. oktobra, ko se bo pomeril s San Antoniom.