mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 30.05.2023 07:18:20

Konec je! Čančarjev Denver je dobil nasprotnika v velikem finalu lige NBA, to je postal ...

Profimedia
Košarkarji Miami Heat so na odločilni, sedmi tekmi polfinala severnoameriške lige NBA v gosteh pri Boston Celtics zmagali s 103:84, s čimer so se s 4:3 v zmagah uvrstili v veliki finale.

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Prva tekma je na sporedu v petek. Košarkarji Miamija so si priigrali prednost s 3:0 v zmagah, nato pa so izgubili tri zaporedne tekme proti Bostonu in Keltom dopustili izenačenje.

Košarkarji Miamija so si priigrali prednost s 3:0 v zmagah, nato pa so izgubili tri zaporedne tekme proti Bostonu in Keltom dopustili izenačenje. Na odločilni tekmi pa je ekipa okrog zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki je tokrat dosegel 28 točk, sedem skokov in šest podaj, slavila zanesljivo zmago in se prebila v finale.

"Kot ekipa smo se pogovarjali o tem, da gremo v Boston in dobimo tekmo v gosteh. Naredili smo prav to. Ampak nismo še zadovoljni. Navdušeni smo. Srečni smo, vendar imamo pred seboj novo nalogo," je dejal Butler, ki je postal tudi najkoristnejši igralec (MVP) končnice vzhodne konference. "Tako zelo verjamem vase in v to ekipo. Vem, kakšne odlične igralce imamo in kako dobri smo kot ekipa," je dodal Butler po uvrstitvi šele osmih nosilcev v finale in napovedal: "Pred nami so še štiri (zmage, op. STA)."

Miami je prvi osmi nosilec, ki se je po New York Knicks leta 1999 uvrstil v finale lige NBA. Caleb Martin k zmagi dodal 26 točk in deset skokov. Bam Adebayo pa 12 točk in deset skokov. "Včasih moraš trpeti za stvari, ki si jih resnično želiš," je dejal trener Erik Spoelstra, ki je v svoje varovance verjel tudi po treh zaporednih porazih. "Ta skupina fantov je pokazala trdnost, ko se je soočala z neizogibnimi razočaranji in neuspehi. Imeti to vztrajnost, da se pobereš, imeti kolektivni duh, da vztrajaš naprej, dokler ne dosežeš, kar si želiš. To je res odlika," je dejal trener floridske ekipe.

Kelti so v domačem TD Gardenu bolje začeli, a so prednost v prvi četrtini zapravili in nato izgubili vodstvo. Njihov najboljši igralec, Jayson Tatum, je ob prvem napadu nesrečno pristal na nasprotnikovi nogi in videti je bilo, da se z bolečinami ubada vse do konca tekme, ki jo je končal s 14 točkami. Pri gostiteljih je bil najboljši strelec Jaylen Brown z 19 točkami.

Bostonu tako ni uspelo, da bi se kot prva ekipa v zgodovini prvenstva NBA po zaostanku z 0:3 v zmagah v končnici vrnili in dobili dvoboj, pa čeprav je igral na domačem terenu.

"Ni nam uspelo. Spodletelo nam je in razočarali smo celotno mesto," je po neuspehu dejal Brown, in dodal: "Ne glede na okoliščine, ki smo jih imeli v sezoni, smo imeli danes odlično priložnost. Prišli smo do te točke, nato pa ostali prekratki."

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike