atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.05.2023 21:10:05

Slovenske košarkarice v Mariboru premagale Poljakinje

alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na peti pripravljalni tekmi pred domačim evropskim prvenstvom danes v Mariboru premagala poljsko izbrano vrsto s 83:72 (19:25, 44:34, 70:53). S tem je zabeležila tretjo zaporedno zmago na pripravah doslej. Reprezentanci se bosta v torek pomerili še enkrat, tekma pa bo zaprta za javnost.

V primerjavi s preteklimi pripravljalnimi tekmami je slovenski selektor Georgios Dikaiulakos v prvo postavo, poleg Teje Oblak, Zale Friškovec, Ajše Sivka in Eve Lisec, poslal Leo Debeljak. Slovenke so z razigranim napadom hitro prišle do prednosti 16:8, a se jim je nato ustavilo, kar so Poljakinje kaznovale ter si z delnim izidom 9:0 priigrale vodstvo 25:19 v prvi četrtini.

V drugi četrtini so Slovenke hitro odgovorile. V zgolj dveh napadih so v nadaljevanju naprej izenačile in znova prevzele pobudo. Ritem igre sta dajali Zala Friškovec in Lea Debeljak, ki sta s 17 in 15 točkami na koncu bili tudi najučinkovitejši v domači vrsti, in tehtnica se je znova prevesila na stran Slovenk. Delni izid 12:0 je prinesel vodstvo 41:30, ob odhodu na odmor pa je bilo 44:34.


Poljakinje so ob začetku drugega polčasa sprva znižale zaostanek na 41:47, a domačinke so vendarle znova našle svoj ritem in z razigrano Tino Jakovina hitro znova povečale vodstvo ter pri 68:48 dosegle največjo razliko na tekmi. V zadnji četrtini so Slovenke s kolektivno igro prednost zadržale in se veselile zmage s 83:72.

"Danes lahko veliko dobrega izpostavimo. Mislim, da smo lepo stekle v protinapad, lepo smo napredovale v stvareh, o katerih smo se pogovarjale, da moramo napredovati, protinapad je eden izmed teh. Drugo je branjenje tranzicijske igre, tudi tukaj smo naredile korak naprej. Zagotovo pa je bil danes še vedno problem zapiranje za skok in napadalni skok, na tem sigurno moramo še delati," je po tekmi ocenila Jakovina.

Podobnega mnenja je bila tudi Debeljak. "Zdi se mi, da se s puncami iz treninga v trening dvigujemo, vsaka, ki je na igrišču, poskuša dati svoj maksimum in mislim, da se to tudi kaže in se že veselimo naslednje tekme," je dejala in pristavila: "Definitivno smo naredili korak naprej, sama borba, obramba, bolj smo osredotočene."

Članki iz rubrike