Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 28.06.2022 20:02:23

Kako bo to prenesla? Priprta Američanka v Rusiji izvedela slabo novico!

Profimedia
Rusko sodišče je Brittney Griner, nosilki dveh zlatih olimpijskih odličij v košarki, podaljšalo pripor pred sojenjem.

Američanka bo morala v Rusiji ostati vsaj do 20. decembra, sojenje pa se bo začelo v petek. Američanka, ki se je v Rusiji znašla v priporu zaradi obtožb o posedovanju prepovedanih drog, se bo od petka naprej v glavni obravnavi zagovarjala v mestu Himki v moskovski oblasti, je v ponedeljek sporočilo sodišče.

V ponedeljek se je prvič pojavila tudi na predobravnavnem naroku, ki je potekal pred zaprtimi vrati, je pisanje ruske tiskovne agencije Tass povzela dpa. Košarkarico Phoenix Mercuryja v ameriški ženski košarkarski ligi WNBA in ruskega Jekaterinburga, so 17. februarja aretirali, potem ko so ji na moskovskem letališču Šeremetjevo zasegli prtljago zaradi posedovanja vstavkov za elektronsko cigareto z vsebnostjo konopljinega olja. Obtožena je bila tihotapljenja prepovedanih mamil, za kar je v Rusiji zagrožena kazen do 10 let zapora.



Primer ameriške košarkarice vse od začetka skrbi za dodatne napetosti med Moskvo in Washingtonom. Grinerjevo so v Rusiji aretirali le teden dni pred začetkom ruske invazije na Ukrajino, zaradi katere so zahodne sile uvedle obsežne sankcije proti Rusiji in poslale vojaško pomoč Kijevu.

Enaintridesetletna Američanka velja za ena najboljših košarkaric na svetu. Pred nadaljevanjem ligaške sezone v ZDA je igrala klubsko košarko v Rusiji, kar je običajna praksa ameriških zvezdnic, ki iščejo dodaten zaslužek. Odgovorne osebe košarkarske lige WNBA se trudijo, da bi košarkarico pripeljale domov. Njen primer je administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna predala organom, zadolženim za reševanje talcev, ki pa Grinerjeve še niso uspeli rešiti.

Članki iz rubrike