Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.06.2021 09:36:12
Deli članek:

NORO! Kanadčanka je OBUPANA, Japonci so ji postavili ULTIMAT: Ali Olimpijske igre ali LASTEN OTROK!?

Neverjetna zgodba.

Izkušena, 37-letna kanadska košarkarica Kim Gaucher želi s svojo reprezentanco nastopiti na Olimpijskih igrah v Tokiju. A pri tem se je znašla pred neverjetno oviro. Kanada se je uvrstila na Olimpijske igre, Gaucherjeva je dovolj dobra, da bi igrala pomembno vlogo v kanadski reprezentanci, vendar se bo morda morala igram odpovedati. 

Razlog je bizaren. Gaucherjeva je mama trimesečni dojenčici, ki jo še vedno doji. In jasno, da je želela kanadska reprezentantka to početi tudi na Olimpijskih igrah, vendar imajo Japonci striktne pogoje, v katerih piše: "Brez družine, brez prijateljev, nobena izjema ni dovoljena." To seveda pomeni, da Gaucherjeva svoje hčerke Sophie ne bo smela pripeljati v olimpijsko vas.

"Vse, kar sem si kadarkoli želela, je da bi predstavljala svojo državo na Olimpijskih igrah. Prejšnje leto sem se s soigralkami uvrstila na turnir v Tokiu. Zdaj me organizatorji silijo, da se odločim med tem, ali bom mati, ki doji svojega otroka ali športnica, ki nastopa na Olimpijskih igrah. Ne morem imeti obojega," je obupana Gaucherjeva, ki že 20 let nastopa za kanadsko reprezentanco. 

Kanadska košarkarska zveza sicer poskuša pri Japoncih doseči, da bi lahko na Olimpijske igre pripotovala tudi Gaucherjeva hči in njen mož. Trenutno še čakajo na uraden odgovor organizatorjev, Gaucherjeva pa se med tem s kanadsko reprezentanco pripravlja na igre ...