Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
4 02.02.2021 11:53:14

BREZ ZADRŽKOV! Zvezdnik Dallasa po novem porazu z jasnim SPOROČILOM TRENERJU: Morda bi moral to bolje ...

Reuters
Dallasu ne gre in ne gre, nezadovoljstvo pa se čuti med igralci.

Moštvo Dallas Mavericks, za katerega igra slovenski zvezdnik Luka Dončić, je zabeležilo še šesti zaporedni poraz v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Drugič zapovrstjo je bil boljši Phoenix, tokrat s 109:108 po trojki 1,5 sekunde pred koncem tekme. Poraz je doživel tudi Miami Heat Gorana Dragića, ki je po podaljšku klonil proti Charlotte Hornets.

Dallas se je znašel v črnem nizu, ki traja vse od januarja, zaradi šestih zaporednih porazov pa je od tako želene končnice oddaljen tri zmage in zaseda 13. mesto v zahodni konferenci.

Domači dvoboj proti Phoenixu (11-8), ki je dobil že nedeljsko tekmo (111:105), je bil ves čas izenačen, so pa košarkarji Suns dovolj dobro pokrivali Dončića, da je ta iz igre prvi koš dosegel šele dobre tri minute pred koncem prvega polčasa. Vseeno je na koncu 21-letnik, ki si je v prvi četrtini rahlo poškodoval gleženj, a nadaljeval, zbral 25 točk, dodal pa je še pet skokov in osem podaj v 38 minutah in 18 sekundah.


Mavericks so izgubili v zadnjih sekundah tekme, ko je trojko zadel Devin Booker, v zadnjem napadu Phoenixa pa bi lahko napravili še eno osebno napako, a tega niso uvideli. "Tega nismo izkoristili. To je bila velika napaka in tekma je bila tam, da jo zgrabimo. To je moja krivda," je po koncu priznal trener Dallasa Rick Carlisle. S strokovnim štabom ni bil zadovoljen niti Kristaps Porzingis, ki je dosegel 19 točk ob desetih skokih.

"Bolje igram, ko sem na parketu dlje časa naenkrat in lahko ujamem pravi ritem. Morda bi moral to bolje dopovedati strokovnemu štabu," je po tekmi dejal visokorasli Latvijec.

Značke: porzingis, dallas

Članki iz rubrike