benjamin-netanjahu Svet24.si

Netanjahu: "Jasno hočem povedati, da bomo sami ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ue
ue
0 12.07.2020 13:28:42

ZVEZDNIK suspendiran! 'JE*I SE!' je zabrusil politiku in povzročil vihar pred nadaljevanjem lige!

Josh Hawley
Reuters
V ZDA je to vroča zgodba.

Je eden največjih zvezdnikov lige NBA, čeprav ne igra in ni trener. Adrian Wojnarowski je novinar ESPN-a, eden najbolje obveščenih, pravijo, da igralci za svoje prestope izvedo, ko novico preberejo pri njem.

Zdaj, ko so se moštva zbrala v Orlandu, kjer naj bi se konec meseca nadaljevala sezona lige NBA, bi moral tja priti tudi Wojnarowski. Pa ga ne bo, vsaj nekaj dni gotovo ne, saj ga je njegova medijska hiša suspendirala. Razlog pa je elektronska pošta oziroma besede v njej, ki jih je sporočil senatorju Missourija Joshu Hawleyju. 'Fuck you,' mu je zapisal v odgovor na tisto, kar je prejel.

Za kaj je šlo? Hawley je napisal odprto pismo komisarju lige NBA Adamu Silverju, v katerem je kritiziral odnose lige s Kitajsko in pozval ligo, da igralcem na dresih dovoli objaviti tudi sporočila v podporo policiji, vojski in protestnikom v Hongkongu (in ne le tista v podporo socialni in družbeni pravičnosti). Senator je v pismu dregnil ligo NBA, da se svobodno izražanje zaključi z robom občutljivosti njenih sponzorjev. Ko je Wojnarowski iz Hawleyjeve pisarne prav tako prejel elektronsko pošto s sporočilom o pismu Silverju, se je nanj odzval kratko, a zelo zgovorno, s prej omenjenima besedama, prva se začne na f ...



Seveda je hitro povzročil pravi vihar. Hawley je zahteval opravičilo in ga tudi dobil. "Bil sem nespoštljiv in storil sem napako, vredno obžalovanja. Žal mi je za tako obnašanje, obrnil se bom na senatorja Hawleyja, da se mu neposredno opravičim. Opravičiti se moram tudi kolegom iz ESPN-a, ker vem, da je bilo moje dejanje nesprejemljivo in ne bi smelo imeti vpliva na kogarkoli od njih."

Takoj se je oglasil tudi ESPN, ki je ravnanje Wojnarowskega označil za 'popolnoma nesprejemljivo' in dodal, da zanj ni opravičila. 'Nedopustno je, da kdorkoli, ki dela za ESPN, ravna tako, kot je Adrian,' so še zapisali pri medijskem velikanu in sporočili, da bodo zadevo z Wojnarowskim rešili interno. No, eno je jasno: izrekli so mu suspenz (med katerim ne bo prejemal plače), zaradi katerega ni prišel v Orlando. Ali oziroma kdaj bo, še ni znano.

Poteza Wojnarowskega je zaradi njegovega zvezdniškega statusa dvignila veliko prahu, kar nekaj igralcev mu je javno izrazilo podporo, seveda pa se oglašajo znane in manj znane osebnosti, ki ostro kritizirajo njegovo početje.

Galerija

Članki iz rubrike