favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 10.07.2020 18:14:07

ZAPEČATENO, klub je potrdil! Center z NBA-izkušnjami dopolnil NOSILNO OS zmajev in polaskal klubu (VIDEO)

Profimedia
Pod obročema bo Cedevita Olimpija v prihodnji sezoni močnejša za košarkarja s sudanskim in avstralskim potnim listom, Mangokom Mathiangom.

Cedevita Olimpija nadaljuje s sestavo članskega moštva za prihajajočo tekmovalno sezono. Pod obema obročema se bo zmajem pridružil 208 centimetrov visoki Mangok Mathiang, ki je v minuli sezoni nosil dres ekipe Bahçeşehir Koleji v Turčiji, ima pa tudi že izkušnje z igranjem v ligi NBA, kjer je branil barve Charlotte Hornetsov.

Potem ko Mathiang leta 2017 ni bil izbran na naboru lige NBA, se je Sršenom iz Charlotta pridružil med poletno ligo v Orlandu, avgusta pa je s Hornetsi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil tudi dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni ligi NBA, in v povprečju beležil 10,8 točke, 9,2 skoka in 1,4 blokade na tekmo.

V avgustu 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni, in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lanskega julija je prestopil v Turčijo in v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoka, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Dvomestno število točk je dosegel na 13 tekmah, mejo 20 točk pa je dosegel oziroma presegel trikrat. Desetkrat je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Bahçeşehir je v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopal tudi v Fibinem Evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoke, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minutah akcije. Kar na štirih tekmah je uspel v svojo statistiko zabeležiti vsaj 15 skokov za odbito žogo, obenem pa je na 10 tekmah dosegel ali presegel mejo 10 doseženih točk.

Mangok Mathiang


Datum in kraj rojstva: 8. oktober 1992, Juba (Južni Sudan)
Višina: 208 cm
Igralni položaj: center
Kariera: Charlotte Hornets (ZDA; 2017-18), Greensboro Swarm (ZDA; 2017-18), Vanoli Cremona (Italija; 2018-19), Bahçeşehir Koleji (Turčija; 2019-20), Cedevita Olimpija (2020)

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija: "Mangok Mathiang je igralec, ki smo ga v dresu Cedevite Olimpije želeli videti že dlje časa. Izredno zadovoljni in srečni smo, ker nam je uspelo pripeljati košarkarja, ki so ga v svojih vrstah želeli videti številni evroligaški klubi. Prihod Mangoka je le še en dokaz, da igralci širom Evrope prepoznavajo naš projekt v Ljubljani, in v Cedeviti Olimpiji vidijo konkurenčen klub, ki bi lahko sčasoma zaigral tudi v Evroligi."

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: "Zelo srečni smo, da smo uspeli v Cedevito Olimpijo zvabiti igralca, kot je Mangok Mathiang. Verjamemo, da nam bo v naslednji sezoni v veliko pomoč, in da nam bo dal vse, kar potrebujemo. Gre za enega najbolj obetavnih centrov v Evropi, ki odlično igra tako v obrambi, kot tudi v napadu. Dolgo časa smo delali na tem, da ga pripeljemo v Ljubljano. Komaj čakamo, da se nam pridruži, in da začnemo delati, in da nam pomaga v tem, da smo konkurenčni v vseh tekmovanjih. Prepričan sem, da bodo naši navijači v igri naše ekipe z Mangokom na parketu resnično uživali."

Mangok Mathiang, igralec KK Cedevita Olimpija: "Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji, klubu z bogato tradicijo in zvestimi navijači. Veselim se začetka naslednje sezone, ki bo zelo zahtevna za vse nas. Komaj čakam, da se s soigralci zberemo, in da se predstavim ljubljanskim navijačem."

Članki iz rubrike