nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 12.07.2020 11:45:28

SLAVKO KANADA – se ga še spomnite iz afere o ponarejanju podpisov na Dončićevi pogodbi? TU JE ŽE NOV ŠKANDAL!

Profimedia
"Sem Saša, oče Luke Dončića. Tukaj sem s Slavkotom, svojim dobrim prijateljem. Storil bom vse, kar lahko, da bi umaknili Billa Duffyja kot agenta Luke Dončića."

To je pred dvema letoma v kamero povedal Saša Dončić in s tem dvignil ogromno prahu. Domnevni agent Slavko Đurić, s katerim sta se pogovarjala o razvoju mladih igralcev, dotaknila pa sta se tudi zastopanja Luke, je namreč potreboval videoposnetek kot dokaz, ki bi ga poslal svojim partnerjem v ZDA. Ob gostovanju na nacionalni televiziji je Saša na slikovit način pojasnil, zakaj je izjavil, da gospoda ne pozna: "Morate vedeti, da sem ga imel v telefonu spravljenega pod imenom Slavko Kanada, v telefonu pa imam celo več kontaktov z imenom Slavko. To ni nič takšnega."

Slavko Đurić naj bi sicer pri Charlesu Briscoeju urejal zamenjavo agenta Luke Dončića  tudi s pomočjo pogodbe, na kateri sta bila očitno ponarejena podpisa in fotokopija Lukove izgubljene osebne izkaznice. Lukova mati Mirjam Poterbin je zato vložila ovadbo zoper neznanega storilca. V njej ni izključila možnosti, da je v posredovanje vpleten njen nekdanji partner Saša Dončić, s katerim sta v slabih odnosih.

Vendar 'Slavko Kanada' ima v rokavu več tovrstnih škandalov. 'Ubežal' mu ni niti po Dončiću naslednji veliki mladi zvezdnik v ligi NBA - lanskoletna številka ena na naboru Zion Williamson. Ameriško javnost je namreč pretresla afera o podkupovanju. Williamsonov očim Lee Anderson naj bi od Slavka Đurića kot posrednika pod mizo prejel 400.000 dolarjev. Denar naj bi priskrbela Univerza Duke, v zameno pa naj bi nadarjeni košarkar izbral prav to slavno univerzo.



Preiskava bo morala obtožbe dokazati, s čimer bi se vodstvo univerze znašlo na sodišču. Vse vpletene strani so najele odvetniške pisarne, tožilstvo pa čaka težka naloga. Številne slavne univerze so namreč v preteklih letih ovrgle podobe obtožbe o podkupovanju.

Zloglasni Slavko Đurić aka 'Slavko Kanada' iz Toronta pa očitno ne more iz svoje kože.

Članki iz rubrike