IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 10.07.2020 16:23:18

Prestop Šengelie v CSKA POVZROČIL JEZO v Gruziji, sledil je 'pingpong' med predsednico in košarkarjem

Tornike Šengelia je zamenjal klub in razjezil rojake.

Najboljši gruzijski košarkar, ki je okusil tudi ligo NBA, nazadnje pa je Baskonio (skupaj z Zoranom Dragićem) popeljal do presenetljivega naslova španskega prvaka, je pred dnevi podpisal triletno pogodbo z moskovskim CSKA-jem. Dejal je, da želi z Rusi osvojiti evroligo. Vse lepo in prav, a njegovi rojaki so ob tem prestopu privzdignili obrv. Gruzijec v Rusijo, celo v ruski vojaški klub?!?

Odnosi med Gruzijo in Rusijo so močno načeti, in to je blago rečeno. Že deset let traja spor, ki je se je po tem, ko je Rusija priznala Južno Osetijo in Abhazijo kot neodvisni državi, še poslabšal. Čeprav ne bi smelo biti tako, sta politika in šport žal še vedno tesno povezana, zato jeza Gruzijcev ne čudi. 


Odhod Šengelie je tako v domovini povzročil pravi vihar - skoraj že škandal, ki je prišel celo do političnega vrha. Predsednica države Salome Zurabišvili se je celo oglasila v javnosti: "Zame je to žalostno in nesprejemljivo. Odločitev kapetana gruzijske reprezentance, da prestopi v ruski CSKA iz Moskve, je nekaj škandaloznega."

Šengelia ni ostal tiho, pravzaprav je poskušal pomiriti razgrete strasti. V domovino je sporočil, da želi le igrati košarko in da njegov odhod v Moskvo nima nič skupnega s politiko. "Ne mislim se prepirati. Igral bom košarko. To ne bo vplivalo na moj odnos do Gruzije, upam pa tudi, da ne bo spremeniti odnos Gruzijcev do mene."

Članki iz rubrike