Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 26.06.2020 07:21:21

V pomoč Luki DONČIĆU! Dallas ima novega igralca, ki bo pomagal SLOVENCU, to so podrobnosti ...

Reuters
Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je pred odhodom v Orlando, kjer bo predvidoma odigran preostanek sezone v severnoameriški ligi NBA, podpisalo kratkoročno pogodbo s Treyem Burkom. Obenem pa je moštvo, v katerem igra Luka Dončić, za tekme v Disneyjevem kompleksu na Floridi izgubilo centra Willieja Cauleyja-Steina, poroča The Athletic.

Dallas je zaradi poškodb nekaterih igralcev na branilskih položajih v moštvo pripeljal organizatorja igre Treya Burka, ki je v letošnji sezoni igral za Philadelphio.

V povprečju je dosegal 5,9 točke in 2,1 podaje v dobrih 13 minutah na tekmo, spada pa v skupino igralcev, ki lahko do konca sezone podpiše kratkoročno pogodbo z moštvi, ki bodo sodelovala v Orlandu v preostanku tekmovalnega obdobja.

Dallas je že pred tem zaradi poškodbe ostal brez Jalena Brunsona in Courtneyja Leeja, z Burkom pa po pisanju The Athletica želijo razbremeniti Luko Dončića.



Obenem isti medij poroča, da se je igranju v Orlandu odpovedal center Dallasa Willie Cauley-Stein. Šestindvajsetletnik je v letošnji sezoni prišel v Dallas iz Golden Stata, na 13 tekmah pa je v povprečju na tekmo dosegel 5,2 točke in 4,6 skoka. Center se je odločil, da bo meseca julija ostal z nosečo partnerico, s katero bosta v tem času dobila otroka.

Moštvo iz Teksasa je s tem izgubilo moža, ki je poskušal nadomestiti prispevek Dwighta Powlla, ki si je sredi sezone strgal ahilovo tetivo in bo prav tako počival do začetka prihodnje sezone. Več bremena bo tako na centrskih položajih padlo na Kristapsa Porzingisa, Maxija Kleberja in Bobana Marjanovića.

Dallas je prvi del sezone končal s 40 zmagami in 27 porazi ter zaseda sedmo mesto pred nadaljevanjem sezone, ki se bo predvidoma začelo 30. julija z osmimi tekmami rednega dela.

Značke: dallas, burke

Članki iz rubrike