Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.05.2020 12:39:06

KONČNO! Navijači na nogah, oglasil se je in spregovoril o nadaljevanju sezone: Veste, rad bi spet ...

Profimedia
Prvi zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA LeBron James je za WRTS dejal, da si želi čimprejšnjega nadaljevanja sezone, če ob tem covid-19 ne bo ogrožal zdravja igralcev in njihovih družin. James je poudaril, da še ni dvignil rok nad sezono, prekinjeno zaradi koronavirusne krize, in upa, da se bo liga NBA nadaljevala "bolj prej kot slej".

"Vidimo veliko športov, ki so se vrnili, kot sta UFC in nogomet. Slišimo, da se bo kmalu začel tudi bejzbol," je dejal zvezdnik Los Angeles Lakersov v zapisu na platformi Uniterrupted.


"Veste, rad bi spet igral. Rad imam košarko. Vem, kako navdihuje košarkarska igra. Vem, kako navdihuje celoten šport. Takoj, ko bo mogoče, želimo košarkarsko igro vrniti našim navijačem," je dejal James in dodal, da tako čuti večina igralcev.

Sezona lige NBA, v kateri sta blestela tudi Slovenca Luka Dončić in Goran Dragić, je zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena od 11. marca.

Razen nekaj signalov iz politike pa v ZDA še vedno ni konkretnih načrtov, kako nadaljevati in končati košarkarsko sezono. Za zdaj se razpravlja tako o nadaljevanju v enem kot več mestih po ZDA, v pogovorih sta v ospredju Orlando in Las Vegas.

Komisar lige NBA Adam Silver je sicer pred kratkim izrazil upanje, da bo odločitev o sezoni znana do začetka junija.

Trenutno lahko približno polovica vseh košarkarskih ekip z dovoljenji ameriških lokalnih oblasti svoje dvorane odpre za trening. A število vadečih je močno omejeno, skupna vadba še ni dovoljena.

"Čeprav nisem bil navdušen nad igranjem brez gledalcev, pa si ta čas želim le, da spet zaigramo. Takoj, ko bo mogoče, si želimo na parket," je še dejal James.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike