Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 19.05.2020 08:50:25

NORA 'FILMSKA' ZGODBA! Ni vplačal listka, a vseeno ZADEL, potem pa poiskal skrivnostnega BREZDOMCA?!? (FOTO)

Nekdanji NBA zvezdnik z nepričakovanih loterijskim dobitkom navdušil ves svet.

Da je to zgodba o žrtvovanju in verovanju, je med drugim zapisal Gilbert Arenas, čigar objava na družbenem omrežju je močno dvignila prah. Lahko bi bil osnutek dobrega scenarija za filmsko uspešnico.

Nekdanji košarkar je pred tednom dni, 12. maja, želel vplačati loterijski listek - tako kot vselej, v isti prodajalni z zapisanimi istimi številkami. Nič takšnega, to počnejo mnogi. Ko se je z avtomobilom odpravil do tega točno določenega bencinskega servisa, je ugotovil, da je skoraj brez goriva, zato se mora vmes ustaviti na bližnjem bencinskem servisu. A doma je pozabil denarnico, v avtomobilu pa je našel le 'desetaka' - ravno dovolj za gorivo do želene prodajalne in nazaj.

Bil je še v časovni stiski, saj je do zaprtja prodajalne ostalo le še osem minut, za nameček pa ga je za rokav pocukal še brezdomec. Jasno, želel je nekaj drobiža, a mu je Arenas hitel razlagati, da ima le 10 dolarjev, ki jih nujno potrebuje za gorivo, sicer ne bo uspel priti do želene prodajalne, kjer bo kupil loterijski listič. Celo zlagal se mu je, da je ta prodajalna bolj oddaljena, kot je v resnici, da bi s tem poudaril, kako močno potrebuje vseh 10 dolarjev.

arenas 1


In tu sledi preobrat, Arenas se je v nekem trenutku omehčal in je brezdomcu ponudil 'petaka', češ da bo natočil gorivo le za pet dolarjev. Brezdomec pa je ponudbo zavrnil, češ da mu s tako malo goriva ne bo uspelo. "Natoči za vseh 10 dolarjev, ko pa boš zadel dobitek, mi jih boš dal 20. Vem namreč, da boš zadel." Arenas je bil na koncu prepozen, pravzaprav se je želena bencinska prodajalna zaprla nekaj minut bolj zgodaj. Pričakala so ga zaprta vrata.

Novi preobrat. Ko se je nekdanji košarkar zjutraj prebudil, ga je na mobilnem telefonu čakalo sporočilo. "Čestitam! Zadel si 300 tisoč dolarjev." Ni verjel, takšna neresnična sporočila je poznal in si ni delal utvar. Prepričan je bil, da ni mogel zadeti, če pač ni vplačal lističa. Ko je pozneje odšel v to prodajalno, da bi igral neko drugo igro na srečo, je lastnik stekel proti njemu in vpil: "Zmagal si, zmagal si ... Si dobil moje sporočilo?"

arenas sms


Ker je lastnik bencinske prodajalne zaprl vrata nekaj minut prezgodaj, je kar sam v imenu Arenasa vplačal listič, dobro je namreč poznal njegove številke. Na koncu je bil listič dobiten, 300 tisočakov pa je bila prejšnji teden druga nagrada. Če bi vseboval še številko 5, bi bila glavna - vrtoglavih 248 milijonov dolarjev. 

Arenas se je zelo potrudil in poiskal brezdomca, ki se je žrtvoval za pet dolarjev in tako močno verjel, da bo listič dobiten. Zdaj je bila njegova nagrada kakopak precej večja, nekdanji košarkar pa ni želel razkriti točnega zneska. "Skakal je od veselja in me pet minut objemal ter jokal," je srečanje z brezdomcem opisal 38-letni upokojeni košarkar. 

arenas loterija


Arenas sicer redno vplačuje loterijske lističe, čeprav je v 11-letni karieri zaslužil več kot 160 milijonov dolarjev. Vselej igra v točno določeni bencinski prodajalni v Calabasasu, na severozahodnem obrobju Los Angelesa - le tam namreč lahko sam izbere številke, v ostalih prodajalnah pa jih naključno izbere računalnik.

Drugi izbranec na naboru leta 2001 je branil barve Golden Stata, Washingtona, Orlanda in Memphisa v ligi NBA, kariero pa je končal na Kitajskem (Shanghai Sharks).

Članki iz rubrike