Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 15.03.2020 13:13:15

TO JE BIL DAN, kot ga še ni bilo! Romanu Horvatu se je 'utrgalo', z legendarnim Hauptmanom sta nosila OLIMPIJO do naslova! (video)

alesfevzer.com
Mineva 26 let od prvega evropskega zmagoslavja slovenske ekipe v samostojni Sloveniji.

Bil je 15. marec 1994, prizorišče švicarska Lozana, finale evropskega pokala v košarki. Smelt Olimpija se je pomerila s španskim Taugresom in ga premagala z 91:81 ter poskrbela za največji uspeh slovenske košarke. Roman Horvat je dosegel 36 točk, zadel je kar 10 trojk, Dušan Hauptman jih je dodal 27.

"Ne spomnim se, koliko navijačev se je takrat zbralo v dvorani v Lozani. Že takrat jih je bilo ogromno, še več pa jih je bilo v Ljubljani, ko smo se vrnili nazaj v domovino. Že na letališču so nam priredili sprejem, nato še pred Halo Tivoli, in občutek je še danes neverjeten," je za spletno stran Cedevite Olimpije povedal Horvat, in dodal: "Najboljši spomin je prav zagotovo ta, da se te ljudje še vedno spomnijo, ko te srečajo na ulici. Še vedno se spomnijo vsakega dogodka, vsake poteze, preprosto je v Sloveniji takrat vladala evforija, saj so vsi živeli za Olimpijo. Domače tekme smo takrat igrali v Hali Tivoli. Navijači so za vstopnice čakali do takratnega Horse Burgerja."

Članki iz rubrike